lostyazilim
tr.link

Zararlı backlinklerin tespiti ve temizlenmesi

10 Mesajlar 5.398 Okunma
lstbozum
tr.link

Seobaz Seobaz www.seobaz.com Kullanıcı
  • Üyelik 19.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / K
  • Meslek Seo
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad N** D**
  • Mesajlar 427
  • Beğeniler 595 / 197
  • Ticaret 190, (%100)
2016 yılının başlarında 10 ve 17 Ocak'ta Google büyük bir güncelleme yaptı. Bu güncellemeden birçok site olumlu ve olumsuz olarak etkilendi. Eğer ki bu tarihlerde ve sonrası anahtar kelimelerde geriledim diyorsanız,güncellemeden olumsuz etkilendiğinizin yani ceza aldığınızın göstergesidir. Olumsuz olarak etkilenmenin sebepleri ;

• Kopya içerik ( Panda )

• Kalitesiz bağlantılar ( Penguen )

1-Kopya içerik

Panda 4.0 güncellemesi ile google kopya, spam içerik kullanan sitelere ciddi bir darbe vurmuş sıralama kayıpları yaşatmıştı. Google’ın özgün ve kaliteli içeriğe önem verdiğini bu güncelleme ile gördük ve gelecek güncellemelerin tamamında adı ne olursa olsun bir parça Panda olacaktır. Bu yüzden içeriklerinizi oluştururken mutlaka özgün ve akıcı bir dil kullanınız. Oluşturduğunuz bu içeriklerde konuya yakın benzer bilgilere notlarla yer veriniz. İçerikleri görsel ve videolarla destekleyiniz. Bu sayede kullanıcı makalede uzun süre kalacak ve sayfa çıkma oranını düşürecektir bu durumda doğrudan altsayfaların konumunu ve hedef kelimelerizi etkileyecektir.

2-Kalitesiz Bağlantılar

Son Penguen güncellemesi ile spam linkler ile mücadele de ekstra bir yol alındı. Bu güncellemede kalitesiz ve değerleri düşük sitelerden alınan bağlantılarla belirli bir konum sahibi olan sitelerin birçoğu hedef kelimelerde ciddi düşüşler yaşadı. Bu tip cezalar alan sitelerin yapacağı ilk işlem link inşasını kontrol etmek olmalıdır. Sitenize gelen bağlantıları kontrol ederken aşağıda belirttiğimiz özelliklerde linkler varsa disawow aracı ile bu bağlantıları reddetmeniz gerekmektedir.

• Otoritesi düşük sitelerden gelen bağlantılar

• Spam ve kopya içerikli siteler

• Ceza almış sitelerden gelen bağlantılar

• Esc, Ad*lt, hacklink diye tabir ettiğimiz sitelerden gelen bağlantılar

• Pingbackler ( Spam yorum bağlantılar )

Zararlı linkler nasıl tespit edilir ve nasıl temizlenir ?

A ) Sitenize gelen bağlantıların (backlink) tespiti nasıl yapılır ?

İlk olarak Google webmaster tools’a giriş yapın ilgili siteye tıklayın ve sol menüde trafik seçeneklerinden “sitenize gelen bağlantılar” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada en çok bağlantı verenler alanında diğer seçeneğine giriniz, “bu tabloyu indirin” seçeneği ile indirme seçimini csv yapıp kaydedin. Bu sayade sitenize gelen tüm bağlantıları indirdiğimiz dosya ile görmüş olacağız.

B ) Zararlı bağlantıların (backlink) tespiti nasıl yapılır ?

Bağlantıların kalite analizi yapılırken bazı metriklerden faydalanırız, son zamanlarda önem kazanan kriteler domain authory (DA), page authory (PA), Spam skor, Moz authory, Moztrust, Trustflowdır.

Bu değerleri görmek için bazı sitelerden (Ahrefs,Moz,Majestic) yada eklentilerden faydalanabiliriniz.

Ücretsiz olarak da, pa ve spam skor değerleri ölçümü için Mozbar eklentisini kullanabilirsiniz. Bu eklentiyi kurduktan sonra bağlantı veren siteye girip görseldeki gibi değerlerini görebilirsiniz. Spam skoru 5 ve üzeri siteleri reddetmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda domain authory ve page authory değeri olmuyan sitelerin size herhangi bir faydası olmayacaktır.

Mozbar eklentisi : https://chrome.google.com/webstore/detail/mozbar/eakacpaijcpapndcfffdgphdiccmpknp

Trust flow ve citation flow değerleri için Majestic analiz aracını kullanabilirsiniz.

Majestic : https://majestic.com/

Yüzlerce bağlantıya sahip bir site için tek tek incelemek oldukça uzun sürecektir ve yorucu olacaktır. Eğer ki daha az zahmetle toplu analiz yapmak istiyorsanız Netpeak Checker programından faydalanabilirsiniz.

Bu program sayesinde sitelerin birçok değerini görebilirsiniz. (PR, ALEXA, DOMAİN YAŞI,DMOZ,TRUSTRANK,MAJESTİC,MOZRANK… )

Netpeak Checker : http://netpeak.net/software/netpeak-checker/

Kalitesiz yani değerleri düşük yada spam skoru yüksek siteleri tespit ettikten sonra bu bağlantıları disawow aracı ile reddetme işlemine geçebilirsiniz.

C )Kalitesiz bağlantıları reddetmek ( Disawow işlemi )

Sitenize gelen zararlı bağlantıları tespit ettikten sonra bu bağlantıları veren site adreslerini aşağıdaki şekilde bir not defterinde toplayınız.

domain:siteadresi.com

domain:siteadresi.com

Son olarak google link reddetme aracına giriş yapınız açılan sayfadan site adresinizi seçip oluşturduğunuz txt doyasını yükleyip gönderiniz.

Link reddetme aracı : https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main?pli=1

Artık daha temiz ve kaliteli bir link inşasına sahipsiniz.

Kaynak : https://www.merkezseo.com/zararli-linkler-nasil-tespit-edilir-ve-nasil-temizlenir/
Vjolenza sterk yessil

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

gokhanht gokhanht WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek web tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** H**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 7 / 79
  • Ticaret 13, (%100)
webmaster tools tek başına yeterli değil ahers den bakmak en sağlamı bence

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
Nekrotasarim Merhaba,hocam bilgilendirme için teşekkürler. Yalnız Netpeak Checker programını "Webroot SecureAnywhere" virüs programı trojan olarak algıladı ama bi sıkıntı varmı acaba ?

Vjolenza Vjolenza Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 708
  • Beğeniler 77 / 101
  • Ticaret 16, (%100)
Elinize sağlık çok faydalı makale olmuş, yarın bir kontrol edeyim
Seobaz

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Crewx Crewx Mr.Whale Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Software Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 3706
  • Beğeniler 1310 / 1310
  • Ticaret 152, (%100)
teşekkürler hocam eline emeğine sağlık bilmeyenler için faydalı olmuştur umarım :)
Seobaz

kişi bu mesajı beğendi.

Mehmethan Mehmethan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 75
  • Beğeniler 0 / 21
  • Ticaret 15, (%100)
Teşekkürler.
Seobaz

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / K
  • Meslek Seo
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad N** D**
  • Mesajlar 427
  • Beğeniler 595 / 197
  • Ticaret 190, (%100)

sospas adlı üyeden alıntı

Nekrotasarim Merhaba,hocam bilgilendirme için teşekkürler. Yalnız Netpeak Checker programını "Webroot SecureAnywhere" virüs programı trojan olarak algıladı ama bi sıkıntı varmı acaba ?

Uzun zamandır bilinen birçok kişi ve firmanın tavsiye ettiği bir programdır. Herhangi bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum ancak kullanıp kullanmamanız size kalmış.

Uzun zamandır

gokhanht adlı üyeden alıntı

webmaster tools tek başına yeterli değil ahers den bakmak en sağlamı bence

Ahrefs, majestic gibi servisler ile bu bağlantılara erişmek ve analiz etmek tabiki daha kolay ancak premium şart bu yüzden ücretsiz olarak yapılabilecek şekilde anlattık.
sospas

kişi bu mesajı beğendi.

MuratDinc MuratDinc Miyavliyo - WiseKitten Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1583
  • Beğeniler 207 / 257
  • Ticaret 5, (%100)
Nekrotasarim Netpeak Checker üyelik istiyor ancak kodun gelmesi için mail adresini giridğimde şu hatayı verdi, antivirüs programı ve güvenlik duvarını kapattım ama kod göndermiyor?

Hata: http://prntscr.com/aa9ukx
Seobaz

kişi bu mesajı beğendi.

👉 Türkiye'nin En Minnoş Kedi Bloğu Miyaliyo! 😻

Full4KFilm Full4KFilm www.Full4KFilm.com Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek IT
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 249
  • Beğeniler 24 / 26
  • Ticaret 2, (%100)
hocam ben bir kac tane biliyorum bana zarar veren backlink ama nasil olucagini bilmiyordum ocelikle tesekkurler konu icin ama ben google yolluyamadim txt dosyasini hatali diyor ?

hitcanavari:http://www.hitcanavari.com/toplist/index.php?page=239 mesela bnu silmek istiyorum ama hatali diyor o txt dosyasi kismini biraz daha andinlata bilirmisiniz acaba Tesekkurler konu icin :)

Ek Olarak: hallettim hocam saolun domain:hitcanavari.com seklinde olucak silmek istediginiz adresi yazicaz sadece domain sabit kalicak ;)
Seobaz

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / K
  • Meslek Seo
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad N** D**
  • Mesajlar 427
  • Beğeniler 595 / 197
  • Ticaret 190, (%100)

SkyGhostAir adlı üyeden alıntı

Nekrotasarim Netpeak Checker üyelik istiyor ancak kodun gelmesi için mail adresini giridğimde şu hatayı verdi, antivirüs programı ve güvenlik duvarını kapattım ama kod göndermiyor?

Hata: http://prntscr.com/aa9ukx

Merhaba farklı bir makinadan işlemleri tekrarladım ancak herhangi bir hatayla karşılaşmadım malesef.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al