adlbelge adlı üyeden alıntı

Alan adı yaşı önemlidir. 200 küsür metrik içinde belkide en önemlisidir. Ancak domain 19 yıl boş durmuşsa hiç bir içerik bulunmuyorsa bu durumda iş değişebilir. Bunun için archive.org dan kontroller yapılabilir.

Google da bir site ne kadar İSTİKRARLA yaşlanır ise o kadar değer kazanacaktır.

Değil 3000, doğru yaşlı bir domaine yapılacak 3000 liralık seo bile aynı gücü vermeyecektir.

Ama 19 yaşındaki domaini alır 300 liralık seo yaparsanız, 0 yaşındaki siteye de 300 liralık seo yaparsanız 19 yaşındaki site oturduğu yerde bile geçecektir.

Bunların tamamı uzun dönem test edilmiş gerçek değerler üzerinden yazılmış bilgilerdir.

Domain yaşı çok çok önemlidir. Zaten kısa olan ömrümüzde bize yıllar kazandırır. Para kazandırır. Tasarruf sağlar. Seoya hızlı cevap alır. Ama;

1- Alan adı işe yarar olacak,

2- Geçmişi temiz olacak,

3- Ve site boşta yatmış olmayacak. (İsterse 3 yılda bir güncellenmiş olsun ama içinde içerik olmuş olsun..!)

Saygılar




Kusura bakmayın da bu sitede ne yazık ki sizin gibi insanlar çok fazla olduğu için artık ne yazam suya yazı yazmış olacağım. Oturmuşsunuz benim cevabıma istinaden uzun uzadıya yorum yapmışsınız. Hadi birkaç da beğeni kazanmışsınız.

Bilgi sahibi olmadan, güncellemeleri takip etmeden burada beylik laflarla gelip bir yerlerden aldığınız bilgileri, bilmeyenlere satıp kendinize herhalde itibar sağlamak kolay oluyor.

https://youtu.be/-pnpg00FWJY

Videoyu iyi dinlerseniz Matt Cutts sıralama faktörleri içindeki en önemli 3 metriği:



    [*]Unique, high quality content
    [*]The quantity of content
    [*]External back-links to your content


olarak sıralıyor..

İçinde domain yaşı geçiyor mu? Her iki dilde de aynı telaffuz edildiği için kaçırma şansınız olacağını düşünmüyorum.

The popular belief has been that older domains do better in search results and are given extra favor due to their age. The idea is that an older domain that has been established has earned a greater level of trust with Google than a younger domain that is not as established.

Ne yazık ki Google'ın işleyişi sizin oturduğunuz yerde açtığınız iki Wordpress sitenin işleyişine göre belirlenmiyor.

Değil 3000, doğru yaşlı bir domaine yapılacak 3000 liralık seo bile aynı gücü vermeyecektir.

Ama 19 yaşındaki domaini alır 300 liralık seo yaparsanız, 0 yaşındaki siteye de 300 liralık seo yaparsanız 19 yaşındaki site oturduğu yerde bile geçecektir.

Bunların tamamı uzun dönem test edilmiş gerçek değerler üzerinden yazılmış bilgilerdir.


Üsteki bilgilerin tamamı zırvadan ve ezberlenmiş bilgiden öte değil....

https://youtu.be/Y1_1NQWQJ2Q

“To the best of my knowledge, no search engine has ever confirmed that they use length-of-registration as a factor in scoring. If a company is asserting that as a fact, that would be troubling.”

“My short answer is not to worry very much about that [the number of years a domain is registered], not very much at all.”

https://youtu.be/URq6Oogkpag


Bahsettiğiniz gibi alan adı 200 metrik içinde en önemlisi falan değil. Yeni açılan bir siteyle 19 yıllık siteye aynı seo uygulandığında da oturduğu yerden falan geçmiyor. O sizin oturduğunuz yerden öyle görünüyor olabilir.

Bana ya ben onu demediydim aslında da, yazıyı iyi okuyun ama şurada şunu demek istemiştim aslında da olayıyla da gelmeyin. Normalde bu tarz sallamasyon yazılara cevap bile vermem ama madem etiketleme ihtiyacı hissettiniz beni, o zaman önce kendinizi geliştirin, farklı kaynakları tarayın ve bu işi gerçekten yapan kişilere kulak verin. Ondan sonra gelip birilerine sağdan soldan duyduklarınızı satarsınız.

Mesaja ne cevap yazacağınız da emin olun umrumda değil. Beni bu mesajı okuyanlar ilgilendiriyor. En azından bundan sonra yazdıklarınızı okurken belki bu yazı akıllarına gelir.

Aziz Nesin'in bu tip konularda oldukça güzel bir özü var da, buraı onun için pek uygun değil.

Ben size saygılar diyemiyorum maalesef, çünkü saygı duymamı gerektirecek şeyler değil bahsettikleriniz.

Size kim ne danışıyor bilmiyorum da titriniz danışman yazıyor ama Allah sabır versin onlara.