Ben internet işine şöyle bakıyorum. Eskilerin zamanında almadıkları ucuz arsalar için yıllar sonra hayıflanması gibi buradaki pek çok kişi de 10 yıl sonra zamanında kaliteli bir site yapıp sabretmedik diye hayıflanacaktır. O yüzden bu forumu okuyan herkesin uzun vadeli kaliteli bir siteye sahip olmayı hedeflemesini tavsiye ederim.
Ne kadar para yatırılmalı konusuna gelince bence 5 bin değil 100 bin de yatırılır ama yapacağınız sitenin ne olduğuna bağlı. Reklam geliri dışında gelirlerini çeşitlendirme potansiyeli olan bir site olmalı. En ideali doğrudan satış ile para kazanan bir sitedir.
İkinci konu içerik konusudur. Şahsen ben içeriği yazıdan ibaret olan bir siteye para yatırmam. Çünkü yazı çok çabuk eskir. Bunun yerine kullanıcılar için bir işlev gören bir siteye yönelirim. Bunun dışında içeriği kullanıcıların sağlayacağı bir site de olabilir. Çünkü günümüzde site yönetmenin seo'dan tutun sosyal medyaya, ve sunucu yönetimine kadar pek çok boyutu var. Bütün bunların yanında içeriği de sizin sağlamanız gerekiyorsa o iş kolay kolay yürümez.
Bir wordpress sitesine asla para yatırmam. Milyonlarca insanın yaptığını yapıp şanslı birkaç kişiden biri olma ihtimaliniz oldukça düşüktür. Hedefim blog bile olsa özgün script geliştirmeye yönelirim.
Son olarak internet sadece site yapmaktan ibaret değil artık. Mobil aplikasyon ve oyun dünyası da düşünülmesi gereken sektörler arasında.