Evet arkadaşlar 3 forum scriptini kullanmış biri olarak böyle bir konu açmaya karar verdim. Baktım bu konuda yazmaya , fikir alışverişi yapmaya niyetli çok arkadaşımız var çorbada tuzum bulunsun dedim :)

Benim fikrim mybb seo'da dünyada bir numara. Vbulletin mybb'nin seoda yanından bile geçemez bu konuda çok iddalıyım isteyen herkeslede iddaaya girerim :) (Yaklaşık 1 senedir mybb kullandım, ondan önce smf kullandım, şu anda lisanslı vb4 kullanıyorum) Mybb forumda açtığınız konu eğer özgünse google tarafından index alması dakikalar bile sürmüyor. Ama vb'de günde 10 konu açarsanız 2 si indexlense şanslı sayın kendinizi. Vbseo kullanmıyorum fakat onu kullanan forumlarında indexlenme hızlarını çok iyi biliyorum kesinlikle mybb'nin yanından geçemez. Mybb'nin beleş seosu 300-400 lira verilen vbseo eklentisini ciddi söylüyorum beşe katlar. İşin özü istikrarlı bir sistem istiyorsanız ve paranız bolsa vb alın. Ama kısa zamanda iyi yerlere gelmek istiyorsanız ve vb alacak paranız yoksa kesinlikle mybb kurun.