Konu hakkında zamanında Ekşi Sözlük'te epey tartışmıştık. WMAracı, yapısı itibarıyla bir webmaster forumu olduğu ve yazacaklarım siyasete gireceği için detaylarına giremeyeceğim.

Ancak ben Fuat Avni'nin AKP içerisinden birisi olduğuna ihtimal vermiyorum. Algı operasyonu olarak görseniz dahi, bu adamın önceden bildirdiği şeyler halkın tepkisini azaltıyor diyelim. Peki bu adam, yokken sanki çok tepkili bir halk mıydık? Sanki her şeye duyarlı mıydık? Gezi Parkı direnişi esnasında Fuat mı, Avni mi vardı?

Fuat Avni hesabı, ortaya AKP-cemaat çözülmesi sürecinde çıktı. Bu durumda düz mantık üzerinden gidelim, Fuat Avni; cemaat ve dış istibaratın ortak projesidir.

Ben bir muhalif olarak, hükümetin böyle bir projeye girişmeyecek kadar dürüst olduğunu iddia etmiyorum. Ancak şunu iyi biliyorum, RTE plan için de olsa kendine hakaret ettirmez; kendisini itibarsızlaştırmaz ve buna aracı ya da neden olmaz. Nedensellik ilkesi kapsamında bakacak olursak, mezkur olayların yaşanması sonucu Fuat Avni'nin önceden bildirmesi herhangi bir tepkiyi azaltmadı. Tepki zaten yoktu ki? Kimse "Fuat Avni bildi, aa tepki vermeyelim" demedi. Halk olarak zaten duyarsız bir yapıya sahip olmasaydık, bu olaylar bu noktaya gelmezdi.

Kimdir Fuat Avni? Emre USLU diyenler var, ama sanmıyorum. Tek bir kişi olmadığı belli. Belki hesabı yöneten tek bir kişidir ancak bilgiler ortak bir havuzdan servis ediliyor ve bu bilgiler, o ortak havuzdan çıkarılarak aynı dil ve üslupta kaleme alınıyor ki; tek bir beyinden çıktığı sanılsın.

Ayrıca; Fuat Avni hesabının, kendisini tek bir kişi ve sarayın içerisinde birisi gibi göstermesi de bana göre RTE'ye yönelik bir algı operasyonu. Adam güzel güzel hedef saptırıyor, onlar da sarayda Fuat arıyor.