Orkun adlı üyeden alıntı

Eğer PHP ile PayPal'a bu tarz bir uygulama yazılırsa ödemeyi aldım teslimat yapıldı gibi 2 taraf onay verince otomatik teslimat ve ödeme sistemi yapılır Kişinin en son teslimat süresine kadar teslimat olmazsa para otomatik olarak parayı veren kişiye geri iade edilir ise.Önce teslimat sonra para işinide Teslimat için özel bir upload sistemi ve teslimatları inceleyecek birisi yada bir sistem olursa Teslimat ve Para yatırıldığı an otomatik olarak birbirilerine transfer eden bir sistem yapılırsa daha az dolandırılma ortaya çıkar.


Bu zaten bilinen havuz sistemi uygulaması. Olay bu sistemi bilmekle ve yapmakla bitmiyor malesef.

Daha önce verdiğim cevaptaki gibi:
Böyle bir düşünce aklımızda var ancak bu sistemin de açıkları çok. Sonuçta yapılan e-ticaret. Satılan şey elle tutulan bir şey değil. Bu havuz sisteminde **************lık yine olur. Hatta bu sefer sorumluluğu biz almak zorunda kalırız ve wmaracı bundan zarar görür.

Asıl bakılması gereken sistemin açıklardır. Kişi sisteme tamamen güvenir alışverişini yapar ama yine dolandırılır. Satılan şey elle tutulan bir şey değil çünkü.

Gittigidiyorda ürünü alırsın, kapına gelir, istediğin gibi değildir ve almazsın, paranda cebinde kalır.

E-ticarette ise üye sitesinden link satar, parayı alır, linki kaldırır. Hostingiyle birlikte sitesini satar, kişi aldım der, satan parayı alır, aldığı anda 2. bir şifre ile hosting'e girer siteyi geri alır.

Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Burada asıl bahsettiğim; 0 risk ile ticaretin yapılmadığı. Bunuda yine daha önce söylediğim gibi:

Ancak bununla ilgili aklımızda bir düşünce var. Tabi bütün ticaretlerde değil, alan adı, script, tema vb satışlarda.