trankoff adlı üyeden alıntı
Hocam aynı ip adresinden 20 tane yorumda atsan 1 tanede atsan aynı şey. Google farklı iplerden yorumları dikkate alıyor diye biliyorum. Çevrenizdeki arkadaşlarınıza yorum atması için rica edin daha faydalı olur.
trankoff adlı üyeden alıntı
Google'dan bahsediyoruz, o göremesinde kim görsün :) Wordpress yorumlarına bakarsanız her yorumun altında ip adresi yazar örn;
Tamam onu ben de biliyorum da, Google bizim veritabanımıza ya da admin panelimize erişip mi kontrol ediyor bunu? Hayır. Sitenin ön html'ine de bu ip adresleri basılmadığına göre, Google ip adreslerini göremiyor demektir. Yanılıyor muyum?
Ancak ben kendi yorumumu yapayım. Google için yorumlar önemliyse -ki öyle-, bir yorumun organik olup olmadığını kontrol etmek için mutlaka iyi bir algoritma geliştirilmiştir. Chrome, analytics vb. gibi servislerle bunun analizini rahatlıkla yapabilir.
Kendi teorim: Bir ziyaretçi site.com/herhangi-bir-yazi adresindeki yazıyı okumaya başladı. Bu ziyaretçi chrome kullanıyor ve gmail'e giriş yapmış. Sitemde de analytics var. Buradan yola çıkarsak Google bu sayfayı okuyan kişiler ve yorum yapan kişilerin isimlerini karşılaştırarak sonuca rahatlıkla varabilir. Eğer eşleşme sağlarsa bu yorum %100 organik der, sağlayamazsa analiz edebildiği kadarıyla bu yorum %50, %10 organik vb. gibi şeyler yapabilir.
Kısaca kendi yazınıza yorum yaparak elinize bir şey geçmez. Google mutlaka bunun önlemini almıştır ama IP ile olmadığı kesin.