Merhaba,
Kendimize özel yazılımcı tutmaya bütcemiz yok demişsiniz. Hocam kendinize en iyisinden bir yazılımcı tuttunuz diyelim hatta 3 tane tutun. Fakat bahsettiğiniz wordpress ve mybb gibi ücretsiz sistemlerde bu sizin 3 yazılımcınızdan binlercesi mevcut ve her geçen gün geliştiriliyor. Sizce kendinize yaptıracağınız ile aynı kalitede yapabilir mi 3 yazılımcınız?
Fakat şöylede bir durum var sizin özel yazılımın internette açıklarını arayan vatandaşlar olmayacaktır fakat wordpress veya mybb de bir açık bulunduğunda herkesin haberi olacaktır.
Kötü niyetli bir hacker sadece sizin sitenizi hedef aldığında kendi yazılımcınızın yazdığı yazılımın çok kısa sürede patlayacağını düşünüyorum.
Xenforo mu mybb mi derseniz bunun kıyaslamasını yapabilecek bilgim yok malesef bilen arkadaşlar cevaplar belki.
Kendimize özel yazılımcı tutmaya bütcemiz yok demişsiniz. Hocam kendinize en iyisinden bir yazılımcı tuttunuz diyelim hatta 3 tane tutun. Fakat bahsettiğiniz wordpress ve mybb gibi ücretsiz sistemlerde bu sizin 3 yazılımcınızdan binlercesi mevcut ve her geçen gün geliştiriliyor. Sizce kendinize yaptıracağınız ile aynı kalitede yapabilir mi 3 yazılımcınız?
Fakat şöylede bir durum var sizin özel yazılımın internette açıklarını arayan vatandaşlar olmayacaktır fakat wordpress veya mybb de bir açık bulunduğunda herkesin haberi olacaktır.
Kötü niyetli bir hacker sadece sizin sitenizi hedef aldığında kendi yazılımcınızın yazdığı yazılımın çok kısa sürede patlayacağını düşünüyorum.
Xenforo mu mybb mi derseniz bunun kıyaslamasını yapabilecek bilgim yok malesef bilen arkadaşlar cevaplar belki.
İlk paragrafta yazdıklarınıza katılmakla beraber aklımdan 2. paragraftaki yazdıklarınız geçiyordu, okumaya devam edince sizin de aynı şeyi yazdığınızı gördüm. Dağıtımda olan bir sistem kullanınca herkes o sistemi indirip kodlarını inceleyip açık arayabiliyor. Bu yüzden kararsız kalmıştım ama dediğiniz gibi her gün onlarca kişiyle bu sistemleri geliştirmeye ve açıkları kapamaya çalışıyorlar. Sanıyorum daha iyisini kendi imkanlarımızla yapamayız.
Ücretli olan sistemler bile güvenli olmuyor yani bunu kodlayan'a soracaksın hocam :)
Birçok defa vBulletin ve XenForo hacklenme konusu gördük hocam. Dediğiniz gibi her sistemde açık olabiliyor ama ücretli olunca bu tehlike biraz daha azalır mı acaba diye düşündük. :)
Hocam internette güven diye bişey yok ki. En güvenilir google vs. sitelerin bile açıkları var ve bulanlara ödül dağıtıyor. Sen önlemini al gerisini Allah bilir :D
O konudan korkuyoruz işte biz de. :) İlerlemeye açık devamlılık içeren bir fikrimiz var ama koskoca şirketler bu işin ehli siteler hacklenebiliyorken biz ne yaparız acaba diye düşünüyoruz. :)
Her 2 sistemi de güzel kullandığında güvenilirdir. Warez/null tema kullanma bilmediğin her eklentiyi indirip kurma gerisinde sıkıntı yaşamazsın.
Çünkü her 2 sistemide sürekli geliştiren kişiler var 1 kişi 2 kişi de değiller bunlar..
Çünkü her 2 sistemide sürekli geliştiren kişiler var 1 kişi 2 kişi de değiller bunlar..
phpBB kullanmayı düşünüyoruz hocam. Kendi temamızı & tasarımımızı çıkaracağız. Eklentiler konusunda da yine kendimiz bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Hazır bir şey kullanmayacağız yani sadece sistemi sitelerinden temiz olarak indirip kendi ayarlarımızı yapacağız. Bir sorun olmamasını temenni ediyoruz ama yukarıdaki arkadaşların da söylediği gibi tam olarak güven olmuyor maalesef. Sanırım biraz da şans lazım. :)