lostyazilim
tr.link

Translate ile alakasız makaleler ne kazandırır

9 Mesajlar 897 Okunma
lstbozum
tr.link

Makalepaneli Makalepaneli I Love Yandex Money Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Editör, Programci
  • Konum Tokat
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 777
  • Beğeniler 96 / 355
  • Ticaret 91, (%98)
İngilizce bir kelimeye yönelik olarak blogger açıp, alakasız makalelere anahtar kelime koyarak yükselmek mümkün mü? Siteyi direkt olarak başka bir siteye ref link üzerinden yönlendireceğim, dolayısıyla makaleler okunmamış olacak, rekabet edeceğim 2 site var sadece. Google bunu hemen fark eder mi?

I Love Yandex Money
wmaraci
reklam

Sumatrabilisim Sumatrabilisim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 291
  • Beğeniler 15 / 78
  • Ticaret 4, (%100)
Hocam ben bunu yapan google news kayıtlı site bile gördüm :D Ama şuan var yok piyasada bilmiyorum :D

• Üyelik 15.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Tokat
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 777
  • Beğeniler 96 / 355
  • Ticaret 91, (%98)

Sumatrabilisim adlı üyeden alıntı

Hocam ben bunu yapan google news kayıtlı site bile gördüm :D Ama şuan var yok piyasada bilmiyorum :D

Benim için önemli olan ikinci sırada olmak, bunun için para harcamak istemediğim için sordum

I Love Yandex Money

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)
Kalite yönergelerine uygun şekilde site içi link inşası gerçekleştirirseniz şahsi bir şikayet yapılmazsa spama düşmez. Bu şema kısmı için geçerli.

Şimdi birileri Bounce Rate faktöründen dem vuracak ama Google bu faktöre ya da Google Analytics verilerine göre işlem yapmıyor. Ziyaretçinin sitede az kalıp çıkması zannedildiği kadar sorun teşkil etmiyor. Düşünün ki acil bir durumda nöbetçi eczane arıyorsunuz. Bir sayfaya girdiniz. Telefonu gördünüz ve çıktınız. Geçirdiğiniz süre belki 10 saniye bile değil. O zaman bu sitelerin tümünün spama düşmesi lazımdı.

Sadece şu olabilir; Google'ın yeni algoritmaları artık anahtar kelimenin içerik içinde belirginleştirilmesini zorunlu kılmıyor. Belirlediğiniz anahtar kelimenin etrafında yer alan diğer long tail sözcüklerle olan ilişkisini de inceleyip içeriği kategorize ediyor. Siz alakasız kelimeler içinde araba markaları sözcüğünü geçirirseniz, bu içerik tek başına sizin yükelmenizi sağlamaz. Böyle olunca da bahsettiğiniz yöntemle site spam yemez ama size de herhangi bir fayda sağlamaz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 15.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Tokat
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 777
  • Beğeniler 96 / 355
  • Ticaret 91, (%98)

NK1864 adlı üyeden alıntı

Kalite yönergelerine uygun şekilde site içi link inşası gerçekleştirirseniz şahsi bir şikayet yapılmazsa spama düşmez. Bu şema kısmı için geçerli.

Şimdi birileri Bounce Rate faktöründen dem vuracak ama Google bu faktöre ya da Google Analytics verilerine göre işlem yapmıyor. Ziyaretçinin sitede az kalıp çıkması zannedildiği kadar sorun teşkil etmiyor. Düşünün ki acil bir durumda nöbetçi eczane arıyorsunuz. Bir sayfaya girdiniz. Telefonu gördünüz ve çıktınız. Geçirdiğiniz süre belki 10 saniye bile değil. O zaman bu sitelerin tümünün spama düşmesi lazımdı.

Sadece şu olabilir; Google'ın yeni algoritmaları artık anahtar kelimenin içerik içinde belirginleştirilmesini zorunlu kılmıyor. Belirlediğiniz anahtar kelimenin etrafında yer alan diğer long tail sözcüklerle olan ilişkisini de inceleyip içeriği kategorize ediyor. Siz alakasız kelimeler içinde araba markaları sözcüğünü geçirirseniz, bu içerik tek başına sizin yükelmenizi sağlamaz. Böyle olunca da bahsettiğiniz yöntemle site spam yemez ama size de herhangi bir fayda sağlamaz.

Öyleyse birkaç farklı anahtar kelimeyi geçirsem daha mı başarılı olurum? Mesela

Önde gelen araba markalarından biri olan Mercedes Almanya'da 3 farklı fabrikada üretiliyor.

Cümlesinde Mercedes ve araba markaları dışındaki kelimelerin bu ikisiyle pek ilgisi yok. Ben bunlardan 4-5 tane belirleyip makalelere homojen dağıtsam sonuç alır mıyım?

Ek Olarak:

Öyleyse birkaç farklı anahtar kelimeyi geçirsem daha mı başarılı olurum? Mesela

Önde gelen araba markalarından biri olan Mercedes Almanya'da 3 farklı fabrikada üretiliyor.

Cümlesinde Mercedes ve araba markaları dışındaki kelimelerin bu ikisiyle pek ilgisi yok. Ben bunlardan 4-5 tane belirleyip makalelere homojen dağıtsam sonuç alır mıyım?

I Love Yandex Money

xclever xclever WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek arazi
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 43 / 54
  • Ticaret 12, (%100)
Aynı yöntemi kullanıyordum. Bir sabah kalkıp baktığımda google hesabımdaki tüm blogger siteleri kapamış ana sitenin tüm indexlerini silmişti.

Riskli iş. Biri şikayet ederse acımaz google...

MertUslu MertUslu Estağfirullah Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

xclever adlı üyeden alıntı

Aynı yöntemi kullanıyordum. Bir sabah kalkıp baktığımda google hesabımdaki tüm blogger siteleri kapamış ana sitenin tüm indexlerini silmişti.

Konuyu uzaktan takip ediyordumda şunu merak ettim, translatten gelişi güzel çevirmek yerine, düzgün çevirsek, sadece biraz dil bilgisi kusurları olsa ama anlaşılır bir içerik olsa, süslü püslü falan, o zaman da sıkıntı olur mu? yani ingilizce site açmak için illa kusursuz ingilizce mi gerekiyor ?

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)
Makalepaneli Bahsettiğiniz yöntemi çince sitelerle bir süre denediler. Orada da yediremediler :)
Artık arama motoru içeriğin sadece gövdesine değil, şema yapısına da bakıyor. Bununla alakalı olarak sitelerin optimize edilmesini de talep ediyor. Bu tip yöntemler artık Black Hat'te bile yapılmıyor. Gene içinizde kalmaması için ücretsiz bir blogda deneyip buradan da gün gün deneyiminizi sizin gibi merak edenlerle paylaşabilirsiniz ama şu saatten sonra yedirmeniz imkansız.

• Üyelik 15.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Tokat
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 777
  • Beğeniler 96 / 355
  • Ticaret 91, (%98)

xclever adlı üyeden alıntı

Kaçıncı gün engellediği benim için önemli, kaybedecek bir şeyim yok. :)

Makalepaneli Bahsettiğiniz yöntemi çince sitelerle bir süre denediler. Orada da yediremediler :)
Artık arama motoru içeriğin sadece gövdesine değil, şema yapısına da bakıyor. Bununla alakalı olarak sitelerin optimize edilmesini de talep ediyor. Bu tip yöntemler artık Black Hat'te bile yapılmıyor. Gene içinizde kalmaması için ücretsiz bir blogda deneyip buradan da gün gün deneyiminizi sizin gibi merak edenlerle paylaşabilirsiniz ama şu saatten sonra yedirmeniz imkansız.

Bilgilendirmeniz için çok tesekkur ederim. Birkaç gün deneyeyim günde 10 dk ayirarak bir sonuç alirsam buraya yazarim yine.
NK1864

kişi bu mesajı beğendi.

I Love Yandex Money
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al