:) Tabiiki bahsettiğim emeklerin karşılığını bulmaması ile ilgili şeyler değil. Site sizin olduğu için istediğiniz gibi kullanmak hakkınızdır. Bu konuda da bir şey demiyorum. Sadece düşüncemi belirtiyorum. Bu reklam engelleyicilerden en çok google zarar görmesine rağmen galiba tarayıcısında bu gibi eklentileri engellemeyerek insanları özgür seçimlerini yapmaları yönünde etkilemek istemiyor.
Sonuç olarak tüm söylemek istediklerimin özeti bu şekilde uzun vadede belki daha çok şey kaybedebilirsiniz. İnsanlar bundan rahatsız olabilir. Belki bir uyarı çok daha şık ve güzel olacaktır. Yoksa oradan "bu site için adblock duraklat" demek zor değil. Şahsen ben beğendiğim ve faydalandığım sitelerde zaten bu işlemi yapmaktayım. :)
Örn; http://www.egonomik.com/ sitesinde çıkan gibi bir uyarı sizi daha güvenilir ve tercih edilebilir yapabilir. Yani insanlar "bizim gibi" profesyonel düşünmeyebilir ve sizi paragöz olarak nitelendirebilir. Daha alt seviye kullanıcılar ise sizin zararlı reklamlar yayınladığınızı bile düşünebilirler.
Hayırlı işler dilerim.