Şimdi şöyle bir durum var. PBN denildiğinde genelde insanlar bloglar üzerinden gidiyor ama siteler de bu konuya dahildir. Aynı kişiye ait birden fazla site, birbirini sıralamada yükselmek için kullandığında bu spamdır. Bunu yapan kişi aynı şekilde sitede meta etiketlerini olması gerekenden yoğun şekilde kullanıyorsa bu da spamdır.

Bununla ilgili olarak Google destek forumlarında açılan konuları okuyabilirsiniz.

Burada yapılan DA/PA oranı yüksek, mümkünse henüz düşmeden backlink geçmişi olan anahtar kelime siteleri almak ve işe başlamak. Bu tip siteler genelde rekabet oranı düşük olanlardan seçilir. Siz bir şekilde iyi çalışırsanız bu kelimede ilk sayfaya gelirsiniz.
İkinci adım aynı şartları sağlayan 2. bir domain almak. Bu sefer işiniz daha kolay çünkü elinizde sizi destekleyecek otoriter ve size ait bir siteniz var. Normalde PBN ağlarda ikinci, üçüncü ve diğer siteler ana siteyi desteklemek için açılır ama siz yöntemi rekabet çok yoğun olmadığı için tersine işletebilirsiniz. A sitesinin otoritesini B'ye, B'ninkini C'ye, C'ninkini D'ye.. Böylece aynı kategoride farklı anahtar kelimelerde ard arda sıralanırsınız. Sitelerde herhangi bir sıra kaybında daha otoriter olan onu beslemeye devam eder. Böylece araya başka site almazsınız.

Şimdi bu yöntemi bir de yoğun meta etiketlerle kullananlar çoğunlukta. Bu yasaklanalı epey zaman geçse de, şu an için spam çalışmaları manuel ağırlıklı sürdüğü için her kategoride tam zamanlı bir kontrol mümkün değil. Gözden kaçabiliyor.

Siz bu tip siteler gördüğünüzde bunu Google'a bildirin. Çünkü bu haksız rekabettir. Başarı değil. Eşit şartlarda yarışmıyorsunuz.

Bu tip bir site bana da denk gelmişti. Aynı anahtar kelimeyi arattığımda 4 site ilk sayfada ve o kategorideki diğer kelimelerde peş peşeydi. İlk sitenin footer alanından link çıkışı yapılmış. Oradan zaten devam edip ağı buabiliyorsunuz. Tabii başka bazı acemilikler de yapmış sahibi. Ben siteyi Google'a bildirdim. Sonuç ne kadar sürede olur bilinmez ama yapan kişinin meta etiket uzunlukları normalde olması gerekenlerin 2-3 katı. Yani yoğun bir spam çalışılmış.

Zaten internet haber siteleri hemen her konunuzun içinde. Üstüne bir de spamcılar ortaya çıkınca zaten birçok kişi sunucu param çıksın olayına bile razıyken yanlış bir uygulama oluyor.

Siz de böyle konularda doğal olmayan yöntemleri mutlaka şikayet edin.