-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Aslında anahtar kelime yoğunluğu vs hiç önemli değil.2 sen önce açtığım ve 5 içerik girdiğim bir site.2 senedir çok nadir kontrol ediyorum.İsmini yazamam kusura bakmayın forumda kafası hinliğe çalışan çok insan var.
o konuya anahtar kelime yazdım ve türevleri.2 senidir 5 konu kendi kelimesinde ilk sayfada.Bunun gibi.Aslında google özgün içerik gibi kavramları kullanıcı deneyimi açısından sık kullanıyor fakat bana kalırsa öyle değil.
Hakeza
2 sene önce açtığım başka bir site maximum 10 içerik var bu sitedeki 10 içerik özgün.
Yaklaşık 9 adedi ilk sayfada.Buna benzer birçok parava sitem var.Baclinki hiç yok.Forum tanıtımı yok. Can alıcı noktası şu.Özgün olsun olmasın siteyi açtınız 10 gün sonra istediğiniz kelimede sağlam siteden link lın 6 aylık o kelimede ilk sayfada kalıcı oluyorsunuz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Aslında birçok taktik varda nedense kimse tecrübelerini aktarmak istemiyor.Üç siz beş ben yazarım konu aktifleşir.Ama kimse yok belki ustalar iştedir.Akşam teşrif ederler umarım.
Kısa zamanda yükselmek için link alımı yapıyordum fakat siteden link aldığımda herşey güzelken birkaç ay sonra sitede para için illegal linkler ekleyeni çok gördüm.Bu yüzden her siteden link ve tanıtım yazısı alınmaz aslında.Sırf bu sebeple paravan site oluşumuna girdim.Linkwell yapıp farklı ıp üzerinden paravan siteler oluşturup ana sitemi besleyeceğim.Yüzlerce lira cepte kalacak bakalım.Eşe dosta sevdiğim insanlarada paravanlar üzerinden destek vermeyide düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Medya
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Şimdi şöyle bir durum var. PBN denildiğinde genelde insanlar bloglar üzerinden gidiyor ama siteler de bu konuya dahildir. Aynı kişiye ait birden fazla site, birbirini sıralamada yükselmek için kullandığında bu spamdır. Bunu yapan kişi aynı şekilde sitede meta etiketlerini olması gerekenden yoğun şekilde kullanıyorsa bu da spamdır.
Bununla ilgili olarak Google destek forumlarında açılan konuları okuyabilirsiniz.
Burada yapılan DA/PA oranı yüksek, mümkünse henüz düşmeden backlink geçmişi olan anahtar kelime siteleri almak ve işe başlamak. Bu tip siteler genelde rekabet oranı düşük olanlardan seçilir. Siz bir şekilde iyi çalışırsanız bu kelimede ilk sayfaya gelirsiniz.
İkinci adım aynı şartları sağlayan 2. bir domain almak. Bu sefer işiniz daha kolay çünkü elinizde sizi destekleyecek otoriter ve size ait bir siteniz var. Normalde PBN ağlarda ikinci, üçüncü ve diğer siteler ana siteyi desteklemek için açılır ama siz yöntemi rekabet çok yoğun olmadığı için tersine işletebilirsiniz. A sitesinin otoritesini B'ye, B'ninkini C'ye, C'ninkini D'ye.. Böylece aynı kategoride farklı anahtar kelimelerde ard arda sıralanırsınız. Sitelerde herhangi bir sıra kaybında daha otoriter olan onu beslemeye devam eder. Böylece araya başka site almazsınız.
Şimdi bu yöntemi bir de yoğun meta etiketlerle kullananlar çoğunlukta. Bu yasaklanalı epey zaman geçse de, şu an için spam çalışmaları manuel ağırlıklı sürdüğü için her kategoride tam zamanlı bir kontrol mümkün değil. Gözden kaçabiliyor.
Siz bu tip siteler gördüğünüzde bunu Google'a bildirin. Çünkü bu haksız rekabettir. Başarı değil. Eşit şartlarda yarışmıyorsunuz.
Bu tip bir site bana da denk gelmişti. Aynı anahtar kelimeyi arattığımda 4 site ilk sayfada ve o kategorideki diğer kelimelerde peş peşeydi. İlk sitenin footer alanından link çıkışı yapılmış. Oradan zaten devam edip ağı buabiliyorsunuz. Tabii başka bazı acemilikler de yapmış sahibi. Ben siteyi Google'a bildirdim. Sonuç ne kadar sürede olur bilinmez ama yapan kişinin meta etiket uzunlukları normalde olması gerekenlerin 2-3 katı. Yani yoğun bir spam çalışılmış.
Zaten internet haber siteleri hemen her konunuzun içinde. Üstüne bir de spamcılar ortaya çıkınca zaten birçok kişi sunucu param çıksın olayına bile razıyken yanlış bir uygulama oluyor.
Siz de böyle konularda doğal olmayan yöntemleri mutlaka şikayet edin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
müzisyen/webmaster
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Önce işlevsel olarak rakibin eksik olan yönlerini tamamlamaya çalışırım. Rakipte önemli eksikler varsa potansiyel var demektir. Rakibin sitesi de sıralaması kadar başarılıysa bulaşmam. Potansiyel varsa link analizi yaparım ve "kurallara uygun olan" linklerinden edinme imkanım varsa alırım. Blackhat linkleri varsa kopyalamam, şikayet de etmem.
1 kişi bu mesajı beğendi.
BCanKARA
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Anket başlığı ile aşağıdaki sorunun alakası yok. O yüzden cevap konuyu okuyunca değişiyor. Orada bir düzenleme yapın bence. Birbirini besliyor derken kastettiğinizi ankette belirtmemişsiniz.
BiELOF
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Makine Modelcisi
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Öncelikle anket eksik.
Daha iyisini yaparım nerede?
Bir kaç firmaya yönelik aynı kelime anahtarında çalışma yapmıştım. Bu siteler birbirini backlinklerle desteklemediği gibi içerikleri ve resimleri farklıdır.
Bazı kelime anahtarına göre arama sonuçlarında web sıralamasında;
İlk 10 sıralama içerisinde 3 site
İlk 10 sıralama içerisinde 4 site
İlk 10 sıralama içerisinde 5 site mevcuttur.
Aynı zamanda arama sonuçlarında görsel sıralamasında;
İlk 20 resim içerisinde 8 resim (1-2-3-4-5-7-9-12-17. resimler)
İlk 16 resim içerisinde 9 resim (1-2-3-4-5-6-14-15-16. resimler)
Bir çok kişinin yaptığı yanlış; gecekondu üzerine alışveriş merkezi yapmaya kalkışmasıdır.
Gecekondu gecekondu olarak, apartman apartman olarak, alışveriş merkezide buna göre inşaa edilmelidir.
Gecekonduyu alış veriş merkezine çevirmek istiyorsanız, Temelden değişiklik yapmalısınız.
İlk Sayfada +2 Site Başarıdır. Aynı zamanda yapılan sayfaların üst sıralarda çıkması başarıdır.