lostyazilim

[Çözüldü] Blogger alan adı yönlendirme

5 Mesajlar 1.010 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Balrog Balrog Computer Science Telefon Onaysız
  • Üyelik 11.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek cs
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** M**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 6 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar önceden başka bir blogumu ihs'den aldığım alan adı ile yönlendirme yaptığımda, alan adı ile direk olarak bloga ulaşabildim. Tekrar başka bir blog için .com uzantılı yeni bir alan adı aldım ancak 8 saatten fazla olmasına rağmen hala bloguma ulaşamıyorum. sizce bunun olması normal mi? Bu durum birkaç gün sürebilir mi?

düzenleme : imla, konu.

wmaraci
reklam

emrekirbiz emrekirbiz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 311
  • Beğeniler 28 / 63
  • Ticaret 0, (%0)
Bir kaç gün sürmesi çok yanlış hatta 8 saat bile çok fazla bir zaman. Yönlendirmeyi nasıl yaptığınızı öğrenebilir miyim? Ona göre cevap verebilirim.

• Üyelik 11.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek cs
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** M**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 6 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
emrekirbiz domaini ihs'den aldım. yönlendirmeyi ise ilk önce www.alanadi.com, ghs.google.com ve alandi.com,ghs.google.com olarak ekledim. daha sonrasında ise blogger'a eklemeye çalışınca hata 12 sonucu blogger'ın bana verdiği cname değerlerini aldım ve onları da aynı şekilde ekledim ve sonuç olarak işlem tamamlandı ancak hala bloga ulaşamıyorum.

emrekirbiz emrekirbiz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 311
  • Beğeniler 28 / 63
  • Ticaret 0, (%0)
Eğer domaini yeni aldıysan belki uzun sürebilir diye düşünüyorum. Fakat normalde 1 saatte, taş çatlasa 2 saate yönlendirilir.

-Yönlendirmede www = ghs.google.com yazman doğru.
-Yönlendirmede www olmadan yani siteadresi.com = ghs.google.com' uda eklemeni tavsiye ederim.

Eğer hala olmadıysa blogger siteni başka siteye yönlendirmeyi dene ve altta çıkan uzun cnameyi tekrar ekle.

Uzun cnameden kastım özel olarak verilen adres.

Ve yarına kadar da bekle bakalım hocam. Belki google sistemlerinde sorun vardır. Düzeltirler.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 11.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek cs
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** M**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 6 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
Sorun çözüldü.
Arkadaşlar sorunun nedeni, kök alan adı için oluşturduğum CNAME kaydının bu DNS kaydının çalışmasını engellemesinden kaynaklanıyormuş. Sorun IHS destek ekibi tarafından çözüldü. Eğer böyle bir sorunla karşılaşırsanız, alan adı sağlayıcınızın destek ekibine danışın.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al