lostyazilim
tr.link

Projem için nasıl bir sistem kullanmalıyım ?

10 Mesajlar 2.165 Okunma
acebozum
tr.link

n2b n2b WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 127
  • Beğeniler 6 / 14
  • Ticaret 2, (%100)
merhaba arkadaşlar epey.com tarzı bir internet sitesi kurmayı planlıyoruz içerik yönetim sistemi olarak ne kullanmamızı tavsiye edersiniz ?

not : kendimiz programlamayı düsündük fakat çekirdek üzerinde büyük değişiklilkler yapamıyoruz ve güvenlik konusunda bayağı bir zayıfız .
şimdiden teşekkür ederim öneriliriniz için.

googleasistan

oguzhan oguzhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 1201
  • Beğeniler 310 / 296
  • Ticaret 2, (%100)
wmaracında blog ve portal sahiplerinin yüzde 90'ı wordpress geri kalan yüzde 10 ise joomla ve dle kullanıyor hocam. wordpressten sağlam bir sistem biliyorsanız kullanın ama benim önerim wpden yanadır. programlamayı düşünmekten çok tasarımı ve içeriği düşünün bence.

53456 53456 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1174 / 895
  • Ticaret 20, (%100)
oguzhan %0lık kesim de bloggermı kullanıyor hocam :D
ttw

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 127
  • Beğeniler 6 / 14
  • Ticaret 2, (%100)
cok haklısınız kodlama konusu çok büyük sorun durmadan bir hata bir sıkıntı çıkkıyor. bizde wordpress üzerinde şu anda derlemeler yapıyoruz fakat wordpress haddinden fazla cpu tüketiğini farkettik :) joomlayı bi kurcalayalım :)

alternatif olarak üzerine birçok entegrasyonu yapabiliceğimiz cmsler varmı bildiğiniz kullanıbilir?

Ek Olarak: @[NTBol](userid:53456) :) bloggerı kullanmayan kalmadığı için onu zaten hiç söylemiyoruz :) o zaten gönüllerimizin efendisi :D

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 22.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 1201
  • Beğeniler 310 / 296
  • Ticaret 2, (%100)

NTBol adlı üyeden alıntı

oguzhan %0lık kesim de bloggermı kullanıyor hocam :D

blogger profesyonel işi değil hocam blogger ile başlayanların çoğu wpye geçiyor zaten :D onuda ekleyecek olursak en fazla %5lik dilim kullanıyordur. ciddi anlamda wp fanatiği var bu forumda kendimden biliyorum.

53456 53456 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1174 / 895
  • Ticaret 20, (%100)
oguzhan benimde wordpresse geçesim var ama işte site dağılır diye korkuyorum.

• Üyelik 22.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 1201
  • Beğeniler 310 / 296
  • Ticaret 2, (%100)
NTBol yeni bi' projeye başlayacağında geçersin artık :D neyse konuyu dağıtmayalım arkadaş sormuş bunlar dışında sistem biliyor musunuz diye. hatırladığım kadarıyla internetteki sitelerin her 4ünün 1'i (ya da 3'te 1'i tam hatırlamıyorum) wordpress tabanlıymış. aşırı derecede tema ve eklenti bolluğu var. birde bu aralar dle'nin ismini çok duyuyorum geliştiren türk arkadaşlar varmış sanırım tema eklenti geliştiriyorlarmış. ama yinede yeni şeyler denemekte fayda var. ben yıllardır mybb kullanan biriydim vbulletin ile tanışınca çok pişman oldum :D iyi araştırmak lazım yani. umarım aradığınızı bulursunuz hocam n2b
53456

kişi bu mesajı beğendi.

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Genelleme yapılmasını sevmiyorum. Wordpress'i hiç sevemedim. Joomla, MediaWiki (ve neredeyse tüm wiki scriptleri), Q2A gibi açık kaynak pek çok scripti test etmenin yanı sıra open-classifieds ile yine açık kaynak pek çok scriptin Türkçe'leştirmesini yaptım. Maalesef ülkemizde kolay geldiği için blog da, blog, blog da, blog diyerek gezenler çok. Wordpress'de kaynak ekleme eklentisini bile bilmeyenler var. Neyse konu dağılmış bir vaziyette ve konumuz bu değil zaten.

Şimdi ben kullanmadım fakat Google'da comparison site script, price comparison script, open source comparison script araması yaparak sonuçlara ulaşmanız mümkün.

Fiyatlar biraz tuzlu elbette.

Örneğin kaonsoftwares karşılaştırma scripti 550 dolar ve demosu burada.
phpjabbers'ın kullanıcı lisansı 39 dolar, geliştirici lisansı 89 dolar olan ve demosu burada bulunan script (aslında eklenti olarak kullanılabilir, muhtemelen diğer arayüzü siz yapacaksınız) bulunuyor.

Sonuç olarak bazı mağaza scriptlerine ekli olarak da karşılaştırma olanağı bulunuyor. istediğiniz türde bir script belki bulabilirsiniz fakat bunun sizi tatmin edebileceğini söylemek zor. Çünkü karşılaştırma gibi bir script için yoğun talep olmadığını/olamayacağını düşünüyorum. Zor ve birden fazla kişinin çalışmasını gerektirecek bir iş olması nedeniyle olduğunu değerlendiriyorum. Bu nedenlerden dolayı size tavsiyem en az en az 3, en fazla 8 bin Türk Lirası ile istediğiniz gibi bir script yazdırmanız olacak. Kolay gelsin.
Ergin

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.

Ergin Ergin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek müzisyen/webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 47 / 219
  • Ticaret 3, (%100)
epey.com sanki opencart gibi bir shop yazılımının editlenmiş hali gibi duruyor. Bence kendiniz yazma imkanınız varsa zorlayın bu sektörde iş yaparsınız.

Laravel gibi bir php framework deneyebilirsiniz sıfırdan yazmanıza gerek yok. Hatta codecanyon'da laravel ile üyelik, yönetim paneli gibi bir sitenin ihtiyaç duyduğu temel altyapıyı sağlayan çalışmalar var. Onlardan alıp üzerine kendi ihtiyaçlarınıza göre yazılım geliştirebilirsiniz.

• Üyelik 21.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 127
  • Beğeniler 6 / 14
  • Ticaret 2, (%100)
Ergin söylediğiniz çok mantıklı laravel tam olarak nasıl bir işleyişe sahip ve nasıl bir çekirdek altyapısı var bunları araştırmaya başliyim ben codeigniter denedik başarılı olamadık laravele bakmak lazım teşekkürler :)

Ek Olarak:

sorueki adlı üyeden alıntı

Genelleme yapılmasını sevmiyorum. Wordpress'i hiç sevemedim. Joomla, MediaWiki (ve neredeyse tüm wiki scriptleri), Q2A gibi açık kaynak pek çok scripti test etmenin yanı sıra open-classifieds ile yine açık kaynak pek çok scriptin Türkçe'leştirmesini yaptım. Maalesef ülkemizde kolay geldiği için blog da, blog, blog da, blog diyerek gezenler çok. Wordpress'de kaynak ekleme eklentisini bile bilmeyenler var. Neyse konu dağılmış bir vaziyette ve konumuz bu değil zaten.

Şimdi ben kullanmadım fakat Google'da comparison site script, price comparison script, open source comparison script araması yaparak sonuçlara ulaşmanız mümkün.

Fiyatlar biraz tuzlu elbette.

Örneğin kaonsoftwares karşılaştırma scripti 550 dolar ve demosu burada.
phpjabbers'ın kullanıcı lisansı 39 dolar, geliştirici lisansı 89 dolar olan ve demosu burada bulunan script (aslında eklenti olarak kullanılabilir, muhtemelen diğer arayüzü siz yapacaksınız) bulunuyor.

Sonuç olarak bazı mağaza scriptlerine ekli olarak da karşılaştırma olanağı bulunuyor. istediğiniz türde bir script belki bulabilirsiniz fakat bunun sizi tatmin edebileceğini söylemek zor. Çünkü karşılaştırma gibi bir script için yoğun talep olmadığını/olamayacağını düşünüyorum. Zor ve birden fazla kişinin çalışmasını gerektirecek bir iş olması nedeniyle olduğunu değerlendiriyorum. Bu nedenlerden dolayı size tavsiyem en az en az 3, en fazla 8 bin Türk Lirası ile istediğiniz gibi bir script yazdırmanız olacak. Kolay gelsin.

çok saolun ciddi anlamda ingilizce olarak böyle bir sistem arayışımız olmadı :( beyin fırtınası yaptık demekki bi esintiden ibaretmiş hemen verdiğiniz demoları inceliyorum teşekkürler :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al