Genelleme yapılmasını sevmiyorum. Wordpress'i hiç sevemedim. Joomla, MediaWiki (ve neredeyse tüm wiki scriptleri), Q2A gibi açık kaynak pek çok scripti test etmenin yanı sıra open-classifieds ile yine açık kaynak pek çok scriptin Türkçe'leştirmesini yaptım. Maalesef ülkemizde kolay geldiği için
blog da, blog, blog da, blog diyerek gezenler çok. Wordpress'de kaynak ekleme eklentisini bile bilmeyenler var. Neyse konu dağılmış bir vaziyette ve konumuz bu değil zaten.
Şimdi ben kullanmadım fakat Google'da
comparison site script,
price comparison script,
open source comparison script araması yaparak sonuçlara ulaşmanız mümkün.
Fiyatlar biraz tuzlu elbette.
Örneğin kaonsoftwares karşılaştırma scripti 550 dolar ve
demosu burada.
phpjabbers'ın kullanıcı lisansı 39 dolar, geliştirici lisansı 89 dolar olan ve demosu
burada bulunan script (aslında eklenti olarak kullanılabilir, muhtemelen diğer arayüzü siz yapacaksınız) bulunuyor.
Sonuç olarak bazı mağaza scriptlerine ekli olarak da karşılaştırma olanağı bulunuyor. istediğiniz türde bir script belki bulabilirsiniz fakat bunun sizi tatmin edebileceğini söylemek zor. Çünkü karşılaştırma gibi bir script için yoğun talep olmadığını/olamayacağını düşünüyorum. Zor ve birden fazla kişinin çalışmasını gerektirecek bir iş olması nedeniyle olduğunu değerlendiriyorum. Bu nedenlerden dolayı size tavsiyem en az en az 3, en fazla 8 bin Türk Lirası ile istediğiniz gibi bir script yazdırmanız olacak. Kolay gelsin.