Bu konuyu açma geregi duydum, ilgili yönetim Kategori burası değilse farklı bir kategoriye taşıyabilirler.

1. İslamı Kullanırlar!

İslamı ve Dini çok güzel kullanırlar. Allah çarpsın yapmam, Allah şahittir yapmam, Ben haramdan korkarım el sürmem harama gibi kelimeler dillerinden hiç düşmez. Sizi Dini kullanarak, inandırırlar. Hatta Dini kullanarak bile ticâri bir geçmiş yapıp, büyük bir mevlâ para araklayarak ortalıktan kaybolurlar.

2. Foruma yeni kayıt olur, ama çok aktiftir!

Foruma bir heyecanla kayıt olurlar. Daha çok tercihleri PayPal kategorisi olur. Mesaj ve Post yağmuruna tutulursunuz. Hemen birini araklayalım girişiminde mutlaka bir av bulurlar. Bu genellikle 2-3 ticâreti olan foruma yeni adapte olan kişilerdir. Uzman, ticaret puanı yüksek kişilere geneli yanaşmaz.

İtrader puanı düşük kişilerle ticaret yapmayın. Önce ödeme veya site istiyorsa %80 Dolandırılma tehlikesindesiniz. Alacağı ürüne degerinin üstünde fiyat biçerler. Bu sayede sizde kazancınız yüksek olacağı için bir şehvetle ürünü üzerine devredersiniz.

3. Google da Arama yapın, Sosyal Medyayı kullanın!

Size güven sağlamak için mutlaka Ad, soyad veya telefon verirler. Google da üşenmeden " Adını ve Soyadını biliyorsanız veya telefon numarasını aratın. Çıkan sonuçlara göz atın. " Telefon numarası Ad soyad farklı, Google da çıkan aramalar " farklıysa işlem yapmayın report edin.

4. Bumerang taktiğine dikkat!

Size verdigi Ad, banka hesabında ki Ad, Soyad farklıysa %90 Aracı vardır ortada. Aracı taktiği şudur; Siz parayı aracıya gönderirsiniz, Aracı PayPalla ticâret yaptıgınız kişiye gönderir. PayPaldan parayı bir şekilde çeker ortada aracı suçlu duruma düşer, ama ************** o parayı çoktan almıştır, herhangi bir kanıtta ortada yoktur, geçmiş olsun. Dolandırılma yöntemlerinin çoğu böyledir " para buhar olur. "

5. Skype ve Sosyal Medya üzerinden ticârete dikkat!

Sizinle Skype ve Sosyal Medya üzerinden iletişime geçerler. Bu sırada WMAracı veya farklı bir forumda üyeliği bulunan bir kişiylede iletişimdedirler. Size " Sana mesaj atıyorum bu benim. " şeklinde mesaj yollatırlar. Bu şekilde, yöntemle çok kişi magdur dikkat edin! Skype ve Sosyal Medya üzerinde tanımadığınız kişilerle ticâret yapmayın.