Öncelikle böyle bir konu açarak yeni üyelerin/WMAracı kullanıcılarının bilinçlenmesinde rol oynadığı için Emre kardeşime teşekkür ederim. Açılan konuya birkaç ilaveten bilgi de ben eklemek istiyorum;
- Paravan hesap kullanma taktiği genellikle bankalar arası transfer yapan kişileri kullanarak gerçekleştiriliyor. Bu yüzden, size verilen banka hesap sahibinin adını da yukarıda belirtildiği gibi araştırın. Unutmayın; sizinle temasa geçen **************, adı mimli birisiyse asla kendi adını soyadını söylemez. Kendi adını farklı söyler, havale istediği hesap kendisine ait niteliksiz bir **************ysa "kuzenim, amcaoğlu, eşim, arkadaşım" vs. der. Eğer nitelikli bir **************ysa genelde verdiği banka hesabı, forumda bankalar arası transfer işlemleri gerçekleştiren başka birisine aittir. Parayı orada dolaştırarak hem sizin yasal işlem başlattığınızda, takipsizlik kararı çıkmasının gücünü yükseltir hem de iz bırakmamaya çalışır.
- Din istismarı zaten her zaman olan bir şey.
- Telefon numarasını yalnızca Google'da aratmayın, Google'da sonuç bulamayabilirsiniz. Kimbunumara.com gibi sitelerde de mutlaka size verilen telefon numarasını araştırın. Alabiliyorsanız, sabit hat almaya çalışın. Küçük tutarlarda verilmek istenmeyebilir ancak yüksek tutarlı ticaretlerde; korkacak bir şeyi olmayan, bu bilgiyi paylaşır.
Bir de "Murat AYDIN Taktiği" dediğimiz kavrama kısaca değineyim. Bir zamanlar ***'da çok meşhurdu. Belki günü gelir, WMAracı'na da dadanır. Sizi birisi Skype'tan ekleyip, ben şu firmanın sahibiyim ya da çalışanıyım, bizim ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizi, webmaster forumlarında pazarlamak istiyoruz ve günlük 40 TL maaş, ek olarak satış başına komisyon veriyoruz derse kesinlikle itibar etmeyin. Muhtemelen Murat AYDIN'dır ve sizin üyeliğinizi, itibarınızı kullanarak **************lık yapacaktır.
**************lığa uğramamak, dolandırılmamak kadar; **************lığa vesile olmamak, istemeden de olsa aracılık etmemek de bir o kadar önemlidir. Aklıma gelen ekstra şeyler olursa ekleme yaparım.
Herkese güvenli ticaretler diliyorum.