Berksan Asma İskele Firması

Asma iskele sektöründe 1987 yılından itibaren en uygun asma iskele fiyatları ile faaliyet gösteren firmamız , önce BERK ASMA İSKELE LTD. olarak faaliyette iken imalat ve montaj konularında, gelişen teknolojiye uyarak, BERKSAN ASMA İSKELE LTD. olarak yeni tip yerli motorlar ve yerli kaldırma sistemleri , şaryolar ve sepetler imalatına girmiştir. Şirketimiz, en uygun asma iskele fiyatları ve kaliteli hizmet anlayışı ile elektrikli asma iskele sektöründe lider firmalardan biridir.

"]

[/URL]

Asma İskele Nedir?

Asma iskele veya bir diğer adıyla elektrikli asma iskele, özellikle inşaat şantiyelerinde bulunan, yük taşıma ya da bina dışı ile ilgili çalışmaların yapılabileceği, dış cephe sistemidir. Asma iskele ile apartmanların dış cephe bakım ve onarım çalışmaları ya da cam giydirme binalarda temizlik işleri için de kullanılabilmektedir. Söz edilen donanım, yük taşıma kapasitesine ve boyutuna göre tek kişilik ve iki kişilik olarak ayrılır. Tek kişilik iskeleler – bir kişi ve yük ile beraber toplam 120 kg taşıma kapasitesine sahipken, iki kişilik asma iskeleler – bu tür elektrikli asma iskelelerin 630 kg taşıma kapasitesine sahip olması, iki kişinin, araç gereçlerin ve malzemelerin dikey taşıması mümkün kılar.

"]

[/URL]

Asma iskele seçimi, işlem yapılacak binanın şekline ve özelliklerine göre değişmektedir. Mesela balkonlu binalarda, yapılacak olan tamir, bakım ya da temizlik işlerinin gerçekleştirilebilmesi için uzun konsollu iskeleler seçilmelidir. Konsolun kolunun çıkış mesafesi, asma iskelenin sepeti ile duvarın arasındaki mesafesidir, bu mesafe en az 0,6 olmakla beraber, 0,9; 1,5; 2,5 metre olarak değişir ve onlar binanın çatısına monte edilir. Konsolların devrilmesini engellemek üzere, konsollara denge ağırlığı takılır, söz konusu ağırlıklar beton veya demirden oluşur. Önemli husus takımın tam set gelmesinden ibarettir: Konsol seti, denge ağırlık seti ve emniyet halat için emniyet frenidir.


Asma iskele kurulumunda, asma iskelenin nasıl kullanılacağını ve tüm özelliklerini anlatan kullanım klavuzu olmalıdır. Asma iskelenin sağlıklı ve en güvenli çalışması için

Kaynak: Berksan Asma İskele İmalatı