Selamlar Herkese,

Ben belli bir sürede edindiğim tecrübenin ardından şunu farkettim ki SEO falan neyi ne kadar doğru yapsak da, her gün konuşulan konulara her ne kadar dikkat etmeye çalışsak da gün sonunda hiçbirimiz google ne ister bilmiyoruz. Kullanıcı deneyimi falan diye mamal okumayalım birbirimize çünkü hepimiz ne kadar çok absürd makaleler gördük ki arama motorlarında en tepede yer almış.

Benim şahit olduğum ve sormak istediğim bir durum var. Bazı yazılarım belli bir zaman geçtikten sonra çok üst sıralara geliyor. Bu nasıl oluyor bilmiyorum ve lütfen bana işte o yazı hit alıyor da yükseliyor yok ya da backlink ediniyor da yükseliyor demeyin çünkü ben bu yazıların ne kadar okunduğunu görebiliyorum, ne kadar paylaşıldığını görebiliyorum. Böyle saçma bir şekilde yükselecek hitler almıyor o yazılar maalesef.

SEO başlıkları altında her gün backlink muhabbeti yapılan durumlardan çok daha fazlası var bu işin altında bence. Aramızda bir kaç blog yazarı var bunu keşfetmiş ve sır gibi saklayan. Şimdi onların öne çıkıp konuşmasını, eteklerindeki taşları dökmelerini istiyorum.

Google'da öne çıkmaya etki olarak SEO denen şeyin payı bence %1 bile değil. Altında farklı ölçütler var. Bizim konuştuklarımızdan farklı ölçütler var.

Hepimiz saygı çerçevesinde görüşlerimizi belirtelim. Bir adım atma başlığı olsun bu.

Sizin deneyimlediğiniz farklı şeyler nelerdir?

Edit: Örneğin bu yazıyı yazmamın ardından Google'da "Eteğimizdeki Taşları Dökelim" diye bir aratma yaptım. Bu konu ikinci sırada çıkıyor ki tamam bu çok normal ama yayın tarihi "3 ocak 2016" görünüyor.

Bakın bildiklerimizden farklı bir durum var burada. O yayın tarihinin bir şekilde manipüle edilmiş olma olasılığı sayesinde mi bu yazı 2. sırada?

Nedir bu şimdi?

Bu gibi konuları paylaşalım istiyorum ben.