Bence seo hakkında bir deneyimin ve bilgin yoksa bir yerlerden başlamak istiyorsan bu kitapların faydası tabi ki oldukça fazla olacaktır. Birşeyler öğrenme konusunda ciddi zaman kazanmana ve kısa sürede fikir edinmene yardımcı olacaktır.
Fakat seo denen şeyi tam anlamıyla uygulayabilir hale gelmek ve ciddi şekilde uygulama/sonuç ilişkilerini görmek istiyorsa birincisi ingilizceye sahip olacaksın ikincisi de araştırmayı seven kendini sürekli geliştiren biri olacaksın. Diğer arkadaşların yukarıdaki mesajlarda bahsettikleri gibi google sürekli kendisini geliştiriyor ve bu gelişimleride algoritme güncellemeleri ile hayata geçiriyor, dolayısı ile 3 yıl önce seo yöntemi olarak bahsedilen şey şimdilerde işe yaramıyor veya zarar bile veriyor olabilir, mesele bunları takip ederek hakim olmakta. Seo belirli ezbere şeyler ile birşeyler yapmak değil, google denen mecra üzerinde, yine google'ın belirlediği ve koyduğu kurallar çerçevesinde kullanıcıya aradığı şeyi en iyi sunma çalışmasıdır. Zira o şekilde düşünmeyip farklı yollardan çalışma yapanların sonunu zaman içerisinde hepimiz gördük.
Yukarıda bazı arkadaşlar "seocu dediklerimiz", "seocu gezenler" gibi cümleler kurmuşlar. Bu konuda haklılar böyle insanlar var fakat yine bahsettiğim gibi bunları backlink almak veya tanıtım yazısı almak hususunda değerlendirmeyin lütfen. Bunların işe yarayıp yaramadığı konusunu tartışmıyorum ylanızca seo denen kavramın bu ikisinden ibaret olmadığını söylüyorum. Eğer yalnızca bu iki yöntem ile seo yapıldığı kanaatindeyseniz, sitem günde 1k trafiği görecekmi acaba derdinden öteye geçemezsiniz.