lostyazilim
tr.link

Seo kitapları gerçekten işe yarıyor mu ?

7 Mesajlar 900 Okunma
acebozum
tr.link

DeLi1SeY DeLi1SeY 1881 - 193∞, özlemle... Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 232 / 263
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar hikaye çok uzun anlatıp sizi sıkmayacağım sadece fikrinizi sormak istedim.

Google'da seo kitapları yazdığımda farklı seo kitapları çıkmakta ama bunlardan hangisi gerçekten işe yarar?
Veya bu kitaplar gerçekten birşeyler öğretiyor mu yoksa hepimizin bildiği tarzdan şeylerden mi bahsediyor?

Bu işi merak ediyordum, Seo kitabı aldım, bahsedilenleri uyguladım, başarıyı yakaladım diyenler var mı?

Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Hayırlı günler.
İyi yada kötü fikir verici yorumlarınızı bekliyorum

Belki bir gün dünyadaki tüm kadınları anlayabilirim, ama Google'ı hiç bir zaman anlayamayacağım.
elektronikssl
webimgo

albatros3434 albatros3434 Herşey O Tuşla Başladı!!! Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 301
  • Beğeniler 6 / 53
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam mutlaka işe yarar ama bunların birçoğu forumda anlatılmakta.

Her Kategoriden Jenerik-Projelik-Yatırımlık-Keyword Domainler>>

okturen okturen Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sosyal Medya Uzmani
  • Konum Batman
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 421
  • Beğeniler 118 / 74
  • Ticaret 11, (%100)
hocam google sürekli algoritme değiştirmekte acaba aldıgınız kitap ne zaman yayınlanmıs satısa sunuldugundan beri google algoritması değişmiş mi bunların hepsi muamma ama seocualara para vermeden kendi seoounuzu olusturmak istiyorsanız buradaki konuma bakmanızı tasiye ederim iyi forumlar
https://wmaraci.com/forum/backlink-paketleri/380-tane-google-page-ranking-degeri-yuksek-backlink-20tl-329216-3.html

Crewx Crewx Mr.Whale Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Software Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 3706
  • Beğeniler 1310 / 1310
  • Ticaret 152, (%100)
DeLi1SeY hepsi forumda anlatılmıyor hocam sebebi ise belli temel şeyler forumda açıklanır taktikler vs forumda ifşa edilseydi seocu gezenler nasıl ekmek yiyecekti ama size webtures Kağan Gültenin kitabını öneriyorum içerisinde bir çok incelikler olan kitapdan fazlasıyla şeyler öğrenebilirsiniz. Sadeceon.com'da 20TL alabilirsiniz.

wmaraci
wmaraci

foximus foximus WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanlığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ş** D**
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 10 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
Google'ın sürekli değişen bir algoritması var. O yüzden dün doğru kabul edilen şey bugün o kadar önemli olmayabiliyor. Mesela iki gündür Googler webmaster central blogunda mobil ile ilgili önümüzdeki ay bazı değişiklikler olacağı paylaşılıyor. Örneğin bugün googlebot sitenin mobiline bakarken safari üzerinden giriyordu, önümüzdeki aydan itibaren artık android üzerinden girecek. Yani sen bu bilgiyi kitapta göremeyeceksin.

Kısaca SEO konusunda hiçbir bilgin yoksa al. Yoksa öyle zannediyorum ki tüm seo kitapları SEO nedir ile başlayıp 3-5 sayfa bundan bahseder :)
Samurai

kişi bu mesajı beğendi.

albatros3434 albatros3434 Herşey O Tuşla Başladı!!! Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 301
  • Beğeniler 6 / 53
  • Ticaret 0, (%0)
Mutlaka öyledir. Ama şu var seocu dediklerimiz genelde backlink ağı örerek siteleri zirveye çıkarıyorlar. Tanıtım yazısı yazıyorlar. Eğer kendisi de böyle bir sistem kurabilirse kendi seosunu yapabilir. Yani iş sadece kitap alıp okumakla bitmiyor yapılması gereken bir sürü işlem var.

Her Kategoriden Jenerik-Projelik-Yatırımlık-Keyword Domainler>>

mts mts WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Uykucu
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 473
  • Beğeniler 54 / 125
  • Ticaret 22, (%100)
Bence seo hakkında bir deneyimin ve bilgin yoksa bir yerlerden başlamak istiyorsan bu kitapların faydası tabi ki oldukça fazla olacaktır. Birşeyler öğrenme konusunda ciddi zaman kazanmana ve kısa sürede fikir edinmene yardımcı olacaktır.

Fakat seo denen şeyi tam anlamıyla uygulayabilir hale gelmek ve ciddi şekilde uygulama/sonuç ilişkilerini görmek istiyorsa birincisi ingilizceye sahip olacaksın ikincisi de araştırmayı seven kendini sürekli geliştiren biri olacaksın. Diğer arkadaşların yukarıdaki mesajlarda bahsettikleri gibi google sürekli kendisini geliştiriyor ve bu gelişimleride algoritme güncellemeleri ile hayata geçiriyor, dolayısı ile 3 yıl önce seo yöntemi olarak bahsedilen şey şimdilerde işe yaramıyor veya zarar bile veriyor olabilir, mesele bunları takip ederek hakim olmakta. Seo belirli ezbere şeyler ile birşeyler yapmak değil, google denen mecra üzerinde, yine google'ın belirlediği ve koyduğu kurallar çerçevesinde kullanıcıya aradığı şeyi en iyi sunma çalışmasıdır. Zira o şekilde düşünmeyip farklı yollardan çalışma yapanların sonunu zaman içerisinde hepimiz gördük.

Yukarıda bazı arkadaşlar "seocu dediklerimiz", "seocu gezenler" gibi cümleler kurmuşlar. Bu konuda haklılar böyle insanlar var fakat yine bahsettiğim gibi bunları backlink almak veya tanıtım yazısı almak hususunda değerlendirmeyin lütfen. Bunların işe yarayıp yaramadığı konusunu tartışmıyorum ylanızca seo denen kavramın bu ikisinden ibaret olmadığını söylüyorum. Eğer yalnızca bu iki yöntem ile seo yapıldığı kanaatindeyseniz, sitem günde 1k trafiği görecekmi acaba derdinden öteye geçemezsiniz.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al