Glsm adlı üyeden alıntı

Makale yazarak para mı kazanılır? ... Kesinlikle yanlış bir soru ve verilen önerileri de doğru bulmuyorum.. Arkadaşım bir işi severek nasıl yapabilirim diye sormuş, iş önerisi istememiş..

Ben öncelikle şunu söyleyeyim işinizi sevmek için ilk olarak o işe saygı duymalısınız. 6 yıldır makale yazarlığı yapıyorum ve 6 yıldır da öğrencilik yaşamımı bu işten kazandığım para ile yürütüyorum. Ailemden tek bir kuruş bile almıyorum. Babam vefat ettiği için ailem zaten babadan kalma maaş ile geçinirken bir de benim öğrencilik giderlerimle uğraşmasın diye kolları sıvayıp bu işe başlamıştım. Muhtemelen siz de öğrencilik yaşamınızda harçlığınızı kazanmak ve ailenize yük olmamak için makale yazıyorsunuzdur.

Eğer bir iş sizin yaşamınıza iyi ya da kötü katkıda bulunuyorsa, sizi zor şartlarda dahi geçindiriyorsa o işe saygı duymak gerekir. Kolaydan kimseye ekmek yok. Ben sabahlara kadar makale işini yetiştirip sabah derse gittiğim günleri bilirim. Zor değil mi? Hiç mi canıma tak etmiyor. İnanın şu sıralar benim de içim atmıyor, normalde 10 dakikada yazabileceğim bir makaleyi artık 30 dakikada yazıyorum. Makale yazmakla uğraşmaktan derslere çalışacak vakit dahi kalmıyor. Fakat yine de işimi seviyorum. Çünkü kimseye muhtaç olmadan, şükür ki kendi paramı kazanarak yaşıyorum.

Size tavsiyem elinizdeki işleri bitirin ve en azından 4-5 gün biraz ara vererek gezin ya da film izleyin vb. şekilde kafanızı biraz dağıtın. Ardından gerçekten bu işi devam ettirmeye ihtiyacınız varsa bu benim işim ve ben işimi sevmeliyim diyerek oturun makalelerin başına. Araştırmayı, öğrenmeyi ve yeni bilgiler edinmeyi sevin. Yazdığınız her makaleyi emek olarak görün. Emek vermek ve emeklerinin karşılığını almak kadar güzel bir şey var mıdır şu hayatta? Ayrıca saatler boyu bilgisayar başında oturmayın. Bu şekilde bir süre sonra bilgisayarda oturmak can sıkıcı hale gelecektir. Siparişlerinizi hazırlamak için belirli saatler seçin. Mesela akşamları 3 saat oturup makale yazacağım. Kalan saatlerde de derslerle ilgileneceğim şeklinde bir plana uyarsanız en azından tüm günü makale işi için bilgisayar başında geçirmezsiniz.

Umarım tavsiyelerim işe yarar. Makaleden para mı kazanılır, yok makale işi mi olur sözlerini de boş verin. Hafta sonları dışarıda anket satmaya çalışarak ya da bir mağazada tanıtım yaparak başınızdaki kişilerin dırdırını çekmektense evde önünüzde kahveniz isterseniz müziğiniz ile birlikte rahatça makale yazmak gibisi yoktur.

İyi günler.

Çok güzel yazmışsınız, şu yazınız bile bir makale gibi zaten. Tebrik ederim klavyenize kuvvet.