Yükselmekte olan bir oyuna sponsor olmadan önce kendiniz oynayın. Zevk alıyor musunuz? Nereye kadar devam ettirebilir? Nereye kadar oyuna sabrede bilirsiniz? Oyunu oynadıktan sonra şunu yapmalıyım diyor musunuz? Oyunu arkadaşlarınızla oynarken neler yapabilirsiniz? Oyunun konusu sizi etkiliyor mu? Oyuna sürekli değişik etkinlikler geliyor mu (benim için en önemli sorudur) Bu soruları cevaplarsanız. Yükselişe geçecek olan oyunları tahmin edebilirsiniz. Zira bir oyundan zevk almak ve eğlenebilmek, oyun sektöründe ki en önemli konudur.

Grafikler önemli değildir fakat oyuna sürekli girmemizi sağlayacak şeyler olmalıdır. Mesela belli saatlerde oluşturulan aktiviteler en önemli unsurdur. Oyun hep aynı kalmayacak, sürekli yeniliklere açık olacak anca bu özellikler ile oyuncu çekebilir diye düşünüyorum. Knight Online çocukluğumuzun oyunudur herkes bilir.

Yenilikleri çok geç geldi ve hile engellenemediği için kullanıcı sayısı düşmüştü ama oyun steam platformuna geçiş yaptıktan sonra yeni etkinlikler oluşturarak, kullanıcı sayısında tavan yaptı. Web tabanlı oyunlar diyorsanız, gladiatus isimli bir oyundan örnek vermem gerekir. Zira oyun sürekli olarak oyuna girmemi ve online kalmamı sağlıyordu. Oyunda özel silahlar alabilmek için özel bir oda var idi muzayede usulü silah alıyorduk, gece 3-4 hesap yaparak silahları alabilmek için beklediğimi hatırlıyorum. Uzun bir yazı oldu ama korkutmasın sizi kısacası bir oyuna girişi sağlayacak yeni etkinlikler, en önemli unsur benim için :)