Okeskin Ben özel mesajı kapattım bir süre önce. İhtiyacım olan konularda gerekli bilgilere sahibim zaten. Eksik olan ya da anlık merak ettiiğim şeyleri de yabancı forumlarda buluyorum. Adamlar en ufak bir soruda elindeki bilgileri paylaşmakta sakınca görmüyor. Genelde açtığım konular da ortak beyin fırtınası yapalım amaçlıydı. Çok da gerek duymuyorum artık.
Birçok site ya da forumda çok eski üyeliklerim var. Çoğunun ilk açıldığında abi dediğimiz bir sürü insandan yeni şeyler öğrendik. O insanların çoğu forum ortamlarındaki laçkalıktan ya da oğlu yaşındaki adamların üslup bilmemesinden uzaklaştı gitti, evlenenler piyasadan çekilenler oldu. Şu an forumlarda o tip bilgi sahibi insan zaten kalmadı. Zaten açılan başlıklara bakarsanız hala 5 sene önceki konularla aynı şeyler döndürüp döndürüp soruluyor. Kimse kusura bakmasın ama forum kullanmasını, arama butonunu bilmeyen çok kişi var.
Ben şahsen ticaret başlıkları hariç bundan sonra forumda aktif olmayı düşünmüyorum. Burada zaten birşey sorup öğeneceğim insan sayısı belli. Onlarla da gerektiğinde iletişime geçebiliyorum. Zaten herkes herşeyin uzmanı. Bir eksik, bir fazla burada pek değeri yok.
Genç arkadaşlara da tavsiyem ingilizcelerini geliştirsinler. İlla konuşacak kadar bilmenize gerek yok. Bu kategorilerdeki birçok terime zaten aşinasınız. Çok zorlarsa translate kullanıp ufkunuzu açacak çok kaynak bulabilirsiniz internette. Size bilgi satan birçok kişinin yaptığı da zaten oradan okuduğunu gelip burada türkçeye çevirip satmaktan ibaret. Yoksa adamın o konuda uzman olmasından falan değil.
Bir de forumda mesaj yazarken lütfen daha önceden sohbetiniz olmayan insanlarla babanızın oğlu gibi konuşmayı bir kenara bırakın. Ben 32 yaşındayım. 16 yaşındaki adamla konuşurken de, 60 yaşında adamla konuşurken de üslubuma aynı şekilde dikkat ederim. Bilgisayar başında olmak herkese canınızın istediğini söyleme ya da küfür etme hakkı vermiyor kimseye. Kendinize yapıldığında rahatsız olduğunuz şeyleri başkalarına yapmayın.
Üye olmadan önce de uzun süreler burada aktif olan birçok arkadaş vardı. Şimdi çoğu arada bir girip ticaretine bakıyorlar. Böyle olması herkesin zararına olur. Yarın birşey öğrenmek istediğinizde sorduğunuz şeye cevap verecek insan bulamazsınız. Forumların bu denli bozulmasının nedeni de kaliteli insanların değil, kalitesiz insanların sayısının artmasından ötürü.
Neyse hocam vakit ayırıp mesaj yazdığın için sağol. Söylediklerine katılıyorum. Dediğim gibi ben şahsen zaten sürekli araştırıp öğreniyorum.Sormak istediğim konularda da bilgisine inandığım kişilerin de iletişim bilgileri var. Hiç bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar için can sıkmaya değmez. Hayatta pragmatik olacaksın. Ben artık dediğim gibi girerim ticaretimi yaparım çıkarım. Kimin ne yapacağına da karışmam. En azından stres olmaz, kafan rahat kendi işine bakarsın.
Hayırlı günler.
EK: Linki gönderdim mesaj kutunuza bakabilirsiniz.