Google’ın servisi AdSense‘in domine ettiği reklam yayıncılığı sektörüne yeni bir oyuncu daha katıldı. Bir süredir bol bol konuşulan Yandex‘in dijital reklamcılık politikasındaki devrim niteliğindeki değişiklikler artık gün yüzüne çıkmaya başladı.

Karşınızda Yandex Partner!

Yandex Partner ile web sitenizi bir gelir modeline çevirebilir, yayınladığınız reklamlar üzerinden para kazanabilirsiniz. Bu makalemizde Yandex Partner’in getirdiği yenilikler ve üyelik süreçleri hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.



Web Sitenizden Para Kazanın!


Türkiye pazarında market büyüklüğünü ölçen Yandex reklam servisleri Partner markası altında üyelik alımlarına başladı. Özellikle AdSense‘in seçiciliğinden dili yanmış bir çok web sitesi sahibi yönünü birer birer Yandex Partner‘e doğru çevirmekte.

Ancak siz yinede başlangıç tercihinizi Google AdSense‘den yana kullanacaksanız aşağıdaki makaleler ilginizi çekebilir:


Yandex Partner’e nasıl üye olunur?

Öncelikle sizi uyaralım : Yandex Partner‘in hem arayüzü hem de kullanıcı deneyimi biraz düşük. Bu yüzden şuanda okumakta olduğunuz makaleye benzer rehber yazılar okumadan üyelik işlemini sorunsuz geçmek pek mümkün gözükmüyor.

Adım 1 : Yandex Partner’a gidelim

İlk olarak tarayıcınızla partner.yandex.com adresine gidin. Bu makale hazırlanırken ilgili sitede sadece İngilizce ve Rusça desteği vardı. İleride muhtemelen Türkçe desteği de gelecektir. Ancak biz yazımıza İngilizce üzerinden devam edelim.

Açılan web sitesinde Get Started butonuna tıklayarak başvuru işlemine başlıyoruz.

Adım 2 : Hesabınıza giriş yapın

Açılan pencerede varsa Yandex hesabınıza giriş yapınız. Yoksa da yeni bir üyelik oluşturmanız gerekmekte. Bu aşamada tüm kişisel bilgilerinizi doğru olarak girmeyi unutmayın. Eğer zaten giriş yaptıysanız Yandex sizi otomatik olarak bir sonraki sayfaya yönlendirecektir. Artık Yandex Partner hesabı oluşturmaya hazırız.

Artık partnerlik tipi, iletişim bilgileri, fatura bilgileri ve tekliflendirme ile ilgili formlarımızı doldurarak üyelik aşamasını başlatıyoruz.

Adım 3 : Partnerlik Tipi

İlk olarak partnerlik tipini belirleyeceğimiz ekran karşımıza çıkıyor. Birinci adımda yaşadığımız ülkeyi seçiyoruz. Türkiye’yi seçtikten sonra aşağıdaki Yandex ile yapacağımız iş ortaklığını belirteceğimiz seçeneğe geliyoruz.



rivate person or individual entrepreneur seçeneği kişisel blog ve tek kişilik personel girişimlerimiz için seçeceğimiz alan. Legal entity yani tüzel kişi ise daha büyük sayıda grup ve kurumlar için seçilebilir.

Daha sonra Next butonuna basarak bu adımı geçiyoruz.

Adım 4 : İletişim Bilgileri


Burada da iletişim bilgilerimizi tanımlıyoruz. Üst adımda olduğu gibi yine Türkçe karakter kullanmıyoruz. Aşağıdaki formu örnek teşkil etmesi için doldurduk.

Bu formdaki middle name alanı zorunludur. Bu kısmı göbek adı olarak değerlendirebilirsiniz. Eğer göbek adınız yoksa babanızın adını giriniz. Rus kültüründe middle name baba adı olarak ilişkilendirilir ve kullanılır.



Adım 5 : Fatura Bilgileri

Artık faturamızın tipini seçiyoruz. Euro veya Amerikan Doları seçimini yaptıktan sonra en önemli ve en çok sıkıntı yaşanan alana yani Account Owner kısmına geliyoruz. Bu alana İletişim Bilgileri ekranında girdiğimiz soyisim isim ortaisim‘i yine bu sırada giriyoruz.

SWIFT of beneficiary’s bank alanına kullandığınız bankanın yurtdışı kodunu giriyoruz.

Kullandığınız bankanın yurtdışı kodunu bilmiyorsanız Google’da “BANKA ADI yurtdışı kodu” şeklinde arama yapmanız yeterli olacaktır.
Böylece hemen altındaki Name of beneficiary’s bank alanı da otomatik olarak doluyor. Hemen altındaki adres alanına da bankanızın açık genel merkez adresini girebilirsiniz.



Adım 6 : Teklif


Bu ekranda bize sunulan teklif ve hizmet politikası belirtiliyor. Alt kısımdaki Agree seçeneğini işaretleyip Submit butonuna basıyoruz ve üyelik işlemini tamamlıyoruz.




Adım 7 : İstatistik Talebi


Bir sonraki adımda Yandex sitemizin adını ve istatistik bilgisini istiyor. Evet yanlış anlamadınız, Yandex sizden sitenizin istatistiğini tutan bir adres bilgisini vermenizi istiyor. Bu sayaç adresi eğer kullanıcı adı ve şifreyle girilebilen bir hizmetse (Google Analytics gibi) sizden ilgili erişim bilgilerini de paylaşmanızı istiyor. Bu kısma Analytics, Yandex Metrica, Alexa veya türevi istatistik sitesini girebilirsiniz. Eğer kişisel bilgilerinizi Yandex ile paylaşmak istemiyorsanız Alexa ve benzeri ücretsiz ve public sayaç hizmetini paylaşabilirsiniz.

Ayrıca https://partner.yandex.com/registered adresinden üyelik sürecinizin pozisyonunu takip edebilirsiniz.
Bu adımı da tamamladıktan sonra üyeliğimiz onaya gidiyor. Yandex bize birkaç gün içerisinde geri döneceğini belirtiyor : “We will review your application to include www.siteadi.com in the Yandex Advertising Network and inform you of the result within the next week.”

Yandex Direct nedir?

Yandex’in reklam servislerinden birisi de Yandex Direct.

Yandex Direct sizin başka sitelerde reklam yayınlamanızı sağlıyor. Google’ın Adwords servisiyle aynı hizmeti veren Direct, Türkiye’de günden güne daha büyük bir pazara hitap ediyor.

Bitirmeden Önce
Yandex Partner ile ilgili detaylı bilgilere eriştikçe bu makale altında sizlerle paylaşıyor olacağız. Sorularınızı ve düzeltmelerinizi aşağıdaki yorumlar alanında belirtebilirsiniz.

İyi kazançlar!

Kaynak : http://www.adobewordpress.com/yandex-partner-ile-web-sitenizden-para-kazanin