lostyazilim
tr.link

Yabancı İçerik Site Açmak

7 Mesajlar 4.480 Okunma
acebozum
tr.link

Thyphoon Thyphoon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 165 / 186
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar;

Şimdiye kadar hep türkçe siteler açtım bir çok başarılı projem var, şimdi yabancı bir site açmak istiyorum ama sormak istediklerim var.

Şimdi ingilizce bir domain aldım bağladım kurdum siteyi içine ingilizce içerikler girdim. Bu siteye bu şekilde yabancı hit gelecek mi? Yani ben bu siteyi google.com.tr den arayınca bulucam mı yoksa yabancı google'dan mı hit gelecek? Mesela ingilizce site için google arama motoru adresi nedir? Dile göre kendi mi index alacak?

Ek Olarak: Bu arada alt yapı blogger olacak domain bağlayacağım. Blogger için yapmam gereken ek ayar var mı?
4zerbaijan

kişi bu mesajı beğendi.

googleasistan
webimgo

3525 3525 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2967
  • Beğeniler 1073 / 440
  • Ticaret 0, (%0)
Gözlemlediğimi söyleyeyim, hiti yabancı ülkelerde alırsın ama tüm ülkelerde çıkarsın fakat listede çıkarken kaçıncı olarak çıkarsın orasını bilemem.
 

 

Thyphoon Thyphoon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 165 / 186
  • Ticaret 2, (%100)
agg1401 Sormak istediğim asıl soru şu ben şimdi türk sitelerine yaptığım tarzda webmastertoolsa vb. indexleticem fakat google.com.tr'de çıkıcam mı? Yoksa google.co.uk mu oluyor onda mı daha yüksek sırada çıkacam.
 

 

aktuelsoylesi aktuelsoylesi Kaliteli Marka Domainler Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)
İNGİLİZCE SİTE AÇARKEN YURT DIŞI LOKASYONLU BİR HOSTİNG TERCİH ETMELİYİZ

Arkadaşlar İngilizce bir site açarken dikkat etmemiz gereken en büyük hususlardan biri yabancı lokasyonlu olmasıdır.Açıklamak gerekirse alacağınız hosting’in yabancı sunuculardan barınması sitenin işleyişi bakımından daha iyi olacaktır.Yurt dışı hosting’i Türkiyedeki hosting firmalarıda verebilmektedir.Hem sitenin hızlı açılması açısından hemde seo açısından yabancı lokasyonlu bir hosting almamız bu işin olmazsa olmazlarındandır.


UZUN VADELİ MASRAFI DÜŞÜK ÖZGÜN VE KÖKLÜ İNGİLİZCE SİTE SAHİBİ OLMAK

Çok düşük bütçelerle özgün bir İngilizce site sahibi olmak istiyorsak bunun için en ideal kategoriler oyun siteleri çizgi film siteleri ve ( her kategoride açılabilecek soru cevap siteleri )dir. Örneklendirelim hemen Türkiyede olan herhangi bir içeriği İngilizceye çeviriyoruz.Konu çok mesela ünlü sağlık soru cevap sitelerimizden birine giriyoruz domain ismi vermiyorum az cok belli bu tarz siteler:

6 aydır Anksiteye hastasıyım lustral kullaniyorum.anksiyete hastalığı geçicimidir.

Evet işte bize mükemmel bir başlık Google’de bu hastalığı yaşayanlar muhtemel olarak anksiyete hastalığı geçicimidir.6 aydır anksiyete tedavisi görüyorum diye aramalar yaparak sitemize ulaşacaklar.Düşünsenize bunun gibi bir çok soru İngilizceye çevirilince bizim bundan alabileceğimiz hit ve kazanc ne olur.Hangi konu başlığını açayım diye kafa yormanıza gerek bile yok. Şuan *** webmaster sitesinde 100 kelimelik bir yabancı çeviri yaptırma 2 tl civarıdır.Sürekli yaptırmak kaydı ile daha ucuz fiyatlarada anlaşabilirsiniz. Ortalama bu gibi sorular en fazla cevabıyla beraber 50 kelime tutar.Buda 1 tl yapıyor.Günde sitemize 4 konu açtığımızı düşünürsek ayda 120 ingilizce özgün makale bize pazarlıksız 120 tl olarak gelmiş olacak biraz pazarlıkla 100 tl’ yede anlaşabilirsiniz.Kısacası ayda 100 tl harcayarak özgün önü açık ve tamamen Google Adsense ve Google içeriğine ters düşmeyen bir siteniz olmuş olacak.Akşam yattığınızda acaba sabah sitem Googleden silindimi diye bir düşünce kafanızı kemirmeyecek.

Çizgi film ve Oyun sitelerine gelelim onlar en masrafsızları Türkiyede oyun sitesi bulmak denizde kum gibi bir şey bu arkadaşlarımız hit sağlayabilmek adına neler yapıyor mesela aynı oyunları farklı isimlerle piyasaya sürüyor .Arkadaşlarımız internet kullanıcıları bu oyunu nasıl arar diye düşünerek isimlendiriyorlar.İşte hazinemiz burada bir sürü oyun ve bir sürü oyun ismi yine Türkçe-İngilizce çeviri yapan tercüman arkadaşlara gidiyoruz ve örneğin önceden belirlediğimiz 100 tane oyun ismi kaç kelime yapıyor 800 kelime dimi arkadaşlarımız 100 kelimeyi 2 tl ye yazıyor diyelim 16 tl veriyoruz 100 tane nurtopu gibi oyun başlığımız oluyor yani 100 konuya 16 tl’e gibi cüzi bir fiyata sahip olmuş oluyoruz.
Çizgi film siteleride bu mantıkta yapılabilir.Soru cevap tarzı siteler her kategoride yapılabilir örneğin bir araba forumunda açılan soruların başlıklarıyla kısa cevaplar eklenip çeviri yaptırılabilir.Bu alan tamamen sizin hayal gücünüze bağlı olarak bir sürü yeni projelere sahip olabileceğiniz bir alandır.

İNGİLİZCE BÜYÜK DÜŞÜNENLERE ÖZEL BÜYÜK PROJELERLE ÖZGÜN VE SABİT KAZANÇLI SİTELER ELDE ETMEK.

Büyük projeler yapmak için profosyonel adımlarla ilerleyeceğiz arkadaşlar Wordpress tabanlı bir site yapacağız diyelim güzel bir tema yaptırıyoruz derli toplu ve başlıyoruz beğendiniz siteler illaki vardır hem kazanç hem konsept bakımından şimdi ben beğendiğim bir sitede şöyle bir konu gördüm;
Lezzetli bir tavuk ızgarası nasıl hazırlanır?
Okudum ve fikir sahibi oldum anladığım kadarıyla aynı konuyu ben kendim kaleme alarak 80 kelime daha az kelime sayısına düşürerek ve kendime özel ve özgün içerik ürettim.

Lezzetli bir tavuk ızgarası nasılmı yapılır?
İşte size önerilerimiz.Öncelikle alacağınız tavuğun ızgaralık olmasına dikkat ediniz.Seçiminize göre derili yada derisiz alacağınız tavuğun sağlığınız açısından önermem gerekirse derisiz olanını alınız ve taze olmasına dikkat ediniz.Güzelce suyla temizledikten sonra kırmızı biber,kekik,yağ,salça ve tuz aşırıya kaçmayacak şekilde göz kararı ekleyerek iyice bu karışımları birbirlerine yedirin.Daha sonra tavuğumuzu hazırladığımız sos kabında iyice karıştırın.Daha önceden hazırladığımız mangal telimize tavuklarımızı yerleştirip pişiriniz.Eğer karışımı güzel ölçülerde tutturursanız ve baharat seviyorsanız parmaklarınızı yiyeceksiniz.

100 kelimelik bir makalenin tercüme edilmesi en fazla 2 tl dir. 100 kelime makale hazırlamak çok kısa sürecek bir iştir.Günde ortalama 100 kelimelik 4 makale yazsam ve bunu çevirsem ayda 120 makalem oluyor bunun bana maliyeti 240 tl dir.Sürekli çalışma ile 200 tl anlaşılabilir.Büyük proje dedik sabır ve masraf ister yinede budenli bir sitenin tuttuğunda bize getireceği kazanç bu maliyetlerin yanında devede kulak kalacaktır.En sevdiğiniz ve en beğendiğiniz sektördeki siteyi hedef alarak bu yolda ilerleyin.

MADEM ÖYLE OZAMAN ÖZGÜN MAKALE YAZDIRALIM DİYENLERDENMİSİNİZ?
Bir makaleci bulduk ve bizim Kadın üzerine sitemiz var diyelim.Muhtemelen ona kadın sitesine gidecek makaleler yazman yeterli diyeceğiz yada belirlediğimiz alanlarda makale yazmasını isteyeceğiz.Güzel makale yazabilir ama internette aranan içeriğin başlığını tutturabilecekmi burası muamma oluyor.Buda yine boşa kürek çekmemizi sağlayacak bir durum oluyor.İstisnalar kaideyi bozmamakla beraber çoğu makaleci makalesini yazıp parasını almaya bakar ozaman biz bu durumda yinede İngilizce özgün makale yazdıracaksak Konu başlıklarını aramalara uygun olarak ayarlayıp arkadaşa vereceğiz oda bu başlıkla beraber bize İngilizce makale üretmelidir.

İNGİLİZCE SİTE AÇARKEN NİCHE Mİ YOKSA GENELMİ AÇMALIYIM ?

Ortalama 300-400 dolar gibi kazançlar sizi tatmin ederse niche kelimelere yönelebilirsiniz.Büyük kazançlar istiyorsanız uzun vadede genel içerikli site yapmak bence daha mantıklı olacaktır.Genel site açarken açılan konu başlıkları çok önemli örneğin araba siteniz var ben araba alanında bir kullanıcı olsam şöyle bir arama yapmam oldukca ideal gibi görünüyor dimi;
2010 model Opel Astra akü problemi aranılabilir bir içerik.Birde şöyle düşünün 2010 model Opel Astra fotoğrafları ikiside aranır ama ilk baştaki yazıdan özgün içerikle İngilizcede hit almamız daha kolay olur.Çünkü Opel Astra fotoğrafları diye alanında büyük siteler zaten konu açmıştır.Mantık bu şekilde işliyor.

İNGİLİZCE SİTE AÇARKEN HANGİ SEKTÖRLERE YÖNELECEĞİMİ NASIL BULABİLİRİM?
Çok basit insanoğlu heryerde aynı düşük oranda ülkesel farklılıklar gösterebilir tabiî ki niche seçerken türkiyede mesela 2014 yatak odasi modelleri aynı şekilde fark eden bir şey yok.İngilizcedede aynı tarzda siteler açabilirsiniz.Kafanızda kurduğunuz niche kelimeleri Google sayesinde aylık aranma hacimleri gibi bir çok istatistiğine yaklaşık olarak ulaşabilirsiniz.

AÇTIĞIMIZ İNGİLİZCE SİTEYE YAPMAMIZ VE YAPMAMIZ GEREKENLER NELERDİR?
Backlink çılgınlığından uzak durun ilk 1 ay hiç biryere sitenizi eklemeyin
İlk 1 ayda makalelerinizi tanıtım şeklinde yayınlayan sitelerden uzak durun.Daha sonra abartmadan kullanın.
Yazdığınız konular indexlenmeden sürekli konu ekleyerek konuların site içinde kaybolmasına imkan vermeyin.
Sitemap kesinlikle kullanın ve site haritanızı Googleye ekleyin.
Siteniz hitlenince Dolar hırsıyla siteye aşırı ve abartılı reklam koyarak Adsenseden banlanmayın.
Kazançlı sitelerinizden kimseye bahsetmeyin.

KOLAYI YADA BASİTİ SEÇİP HAREKETE GEÇİN !
Anlattığım konulardan size uygun yöntemi seçin ve uygulamaya geçin kararlı olun sürekli milletin kazançlarını takip etmekten,ne sitesi açsam diye aramaktan,ucuz yollara başvurmaktan,zamanı boşa harcamaktan kaçının bunlar size en önemli tavsiyelerim arkadaşlar düşünmeyi bırakıp harekete geçmelisiniz.Eğer anlattıklarımı detaylarda boğulmayarak güzelce uygularsanız kazanç elde edebilirsiniz sürekli bu işten kazanmak istiyorum diyorsanız . Emek ve bir miktar paranıza kıymalısınız karşılığı size geri dönecektir.

basitten detaya girmeye çalıştım arkadaşlar hızlı yazdığım için bazı anlatım bozuklukları var idare edin artık bu konu hakkındaki sorulara bir cevapta ben yazmak istedim.


kaynak
Almina turkojen34

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

3525 3525 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2967
  • Beğeniler 1073 / 440
  • Ticaret 0, (%0)
Bunun cevabını ustalar versin.
 

 

Thyphoon Thyphoon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 165 / 186
  • Ticaret 2, (%100)
agg1401 Bunu bende okudumda benim cevabını almak istediğim şey yok :)
 

 

Proje Proje Knight Online Files Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Web Proje Geliştirici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 111
  • Beğeniler 14 / 46
  • Ticaret 0, (%0)
Google, default arama ayarları kullanıldığında, arama yapacak olan kişinin ilk aşamada ip adresi baz alınarak, o lokasyona ait Google sonuçları listeleniyor. Öncelikle yerel sonuçları, sonrasında da ulusal sonuçları listeliyor gözlemlediğim kadarıyla. Yani aranılan şey yerelde mevcut değil ya da kısıtlıysa, bu defa ulusal aramalar da katılıyor aramanın içine. Aranılan kelimenin farklı dillerdeki karşılığı ve daha da pek çok kriter var tabiki.

Mesela "araba" diye arattığınız zaman, o dili kullanan ülkeden arama yaptığınız varsayılıyor. Farklı bir ülkeden, farklı bir dil seçilerek de arama yapılabilmektedir. O zaman da seçeneklerinize göre sonuçlar alıyorsunuz.

Şimdi bir ingilizce site açtığınız zaman, sitenin lokasyonu eğer Türkiye'de ise, zaten Amerika'dan arama yapan birisi sitenize kolay ulaşamaz.

Her ne kadar içerik yabancı dilde olsa bile, lokasyon ve ziyaretçi arasındaki mesafe arttıkça, site açılış hızı ters orantılı olarak düşeceğinden, Google'da sıralamanız da buna göre belirlenecektir. Global tabloda, rakiplerin fazlalığı da göz önünde bulundurulursa, sıralamadaki en önemli faktörlerden biri olan "hız" konusunun önemi daha rahat kavranabilir.

Sitenin dili ne olursa olsun, bütün ülkelerde listelenir ama her ülkede aynı sıralamaya giremez. Türkçe aranan içerik, Google.com'da da listelenir ama ilk sayfalara çıkması çok zordur. Öte yandan, ingilizce dünya devi sitelerin, Türkçe aramalarda çok defa ilk sayfa hatta ilk sırada listelendiğini görüyoruz. Bu da kaliteli içerik ve CDN kullanımının önemine vurgu yapıyor.

Tabi buradaki konumuz sıralama olmadığından, konuyu saptırmadan söyleyebileceklerim bu kadar. Kolay gelsin.
3525 telatabi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al