Korkmaz geniş bir aile olmamızdan elimde o kadar çok android telefon var ki 4. ve 5. yılına girecek olan dahil , 4. yıllıklarda hiç bir şey yok 5. yılına girecek olanlarda kasmalar başladı yani 3000 tl lik bir telefon yerine 1500 tl lik telefonum 5 yıl dayanıyor üstelik o kadar video, oyun, düşürme yıpranmaya rağmen heralde tek bir telefon almışsınız rezalet bir şekilde kullanmışsınız yada en rezaletini almışsınız bir tutturmuşsunuz böyle böyle diye android sürümü arttıkça telefonların ömrü daha fazla artmaya başladı hızlar birbirine daha çok yaklaştı hatta skorlar artık daha yüksek daha verimli daha güzel göze ele hitap ediyor çoğu arkadaşımda htc , samsung, lg gibi telefonlar var bazıları eski bazıları yeni 2012 den kalan dahi var ama tıkır tıkır niye marshmallow alan var yada sürüm çektiren eee çalışıyor hadi bunuda geçtim küçük bir optimizasyon ile önüne geçilir peki iphone 4s ten 5 sürümlerine kadar ? ios 9 aldığında üst üste binen ios sürümlerinden, bazı telefonlarda yarattığı kalıcı yavaşlamalara ne demeli olmadı mı? format atma yoluna giden yada teknik servise fahiş fiyata tamir ettiren siz 2012 den beri düşük indirme hızı, full hd olmayan ekran, düşük ses ve kamera, fiş başı yaşam yaparken ben bunları yapmıyordum keyfimdeyim yani hız hız diye geçindiğiniz olay artık bitti yakında son buluncada neye ağlayacaksınız bilmiyorum benimkinin fiyatı daha fazla diyip daha iyi diyeceksiniz heralde donanım olarak 0 olan bir telefonu daha uzun gidiyor diye savunmanız anlamsız benim 5 yıl giden telefona verdiğim paraya aldığım kalite sizinkini 2 ye katlıyor mu katlıyor ben 2 yıl sonra eskise bile yenisini alınca sizin aldığınız fiyata denk olay bu kadar siz aldığınız rezalet kaliteye bir işletim sistemi için bu kadar para vermiş oluyorsunuz bense o kadar iyi bir donanım orta derecede bir işletimle keyfime bakmış oluyorum fakat şu var ki zaten bende söyledim ios daha güvenlikli ve daha hızlı olabilir fakat şimdilik böyle , hız farkı artık çok yok eğer apple yenilikçi bir işe girmezse android onu yeni sürümde geçecektir zaten donanımsal olarak üst seviye bir yapı içinde ama apple 2012 den 2016 ya kadar çoğu şeyi aynı bırakmış bir şirket
android
ekran daha dayanıklı
su geçirmezlik daha iyi
2k ekran
daha hızlı indirme
daha iyi piksel yoğunluğu
daha iyi kamera
daha iyi ses sistemi
daha iyi pil ömrü
daha iyi cpu / gpu skorları
fiyat= 3000
ios