Yazdıklarımı kesinlikle hevesinizi kırma olarak görmeyin. Ama işin arka planlarında yaşanacak sorunları az buçuk tahmin ve iş bilgime dayanarak yazmak istedim.

1: Müşteri kitleniz %95 bayanlardan oluşacağı için en tehlikeli müşteri portföyüne hitap edeceksiniz.

2: Ürün gamınızı ayarlamak hem maddi hemde tedarik konusunda sıkıntı oluşturacaktır.

3: Yaptığınız satışda yüksek kar marjını sağlamak zorunda olduğunuzdan dolayı 1 adet rol-on almak istediğinizde şilingi 6 adet olan üründen almak zorundasınız. Tekleme ürün aldığınızda kar marjınız %10 bile olamaz.

4: Ürün yelpazesi geniş olan bir kategoriden bahsediyorsunuz. Kısaca ürün grupları ve çeşitlilik sağlama konusunda sıkıntı yaşayacaksınız.

Rol-On, Deodorant, Parfüm, Saç Bakım, Cilt Bakımı, Ağız Bakım, Kremler, Şampuanlar, Duş Jeli, daha belirtmediğim ürün gruplarında marka ve çeşitlilik olarak en kötü 1200-1800 adet ürün grubuna hakim olmanız gerekmekte.

5: Profilinizde İstanbul yazıyor. İstoçda 3-4 tane büyük kozmetikçi toptancısı var. Ürün al, sat getir götür olayları sıkıntı. Bayilerle çalışma şansınız ilk başlarda değil çalışmak, emin şirketten içeri almazlar.

6: Şahıs şirketi olarak işe başlayacağınızı varsayarak yazıyorum e-ticaret olayında şahsen ben güvenilir bulmadığımdan dolayı şahıs firması üzerine kayıt yapılmış olan sitelerden kesinlikle alışveriş yapmıyorum.

7: Opencart veya proticaret gibi ücretsiz scriplerden yola çıkacaksanız diye düşünüyorum. Sanalpos olayını alma süreci çok uğraştıracak. Payu vb. gibi komisyoncu noktalardan alacağınız pos durumlarına vereceğiniz komisyon sizin kazancınızı daha da aşağı çekecektir.

Aklıma gelenler ilk etapda bunlar.

Şimdiden cevap vereyim. Hayır böyle bir işe girişmedim. İşim gereği bahsettiğiniz ürün grubunda 8 yıllık satınalma tecrübem var. Ya gerçekten çok paranız var yada deli cesareti :) Umarım kafanızdaki düşünceleri aydınlatabilmişimdir.