Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz aylarda blogspot üstündeki bloğumu kapattım. Kişisel blogdu ve açıkçası fazla teknik bilgi gerektirmiyordu, masrafı falan da yoktu. Şimdi aklımda bir şey var ve bununla ilgili tam anlamıyla Fransız durumdayım.
Durum şu: Site, ücretli olarak yayın yapacak. Yani her ziyaretçi belli şeyler görebilecek; ama üye olup ücreti ödedikten sonra istediği dosyayı indirip okuyabilecek. Bir dergi düşünün. İçindekileri, dergide yer alan yazıların bir kısmını herkes okuyabilecek. Tümünü okumak isteyenler ödeme yapıp indirebilecek. İşi yasal olarak yapmak istiyorum.
Şimdi, öncelikle nereden başlanması gerekir? Forumda hosting, alan adı gibi şeyler var. Bir şirket mi bulunmalı, yoksa bu forumda falan da yapan var mıdır?
1) Alan adını seçtim, bunu nasıl alabiliriz?
2) Sitenin şekli şemali, kime yaptırabiliriz?
3) Bu belli şeylerin görünüp belli şeylerin ücret karşılığı okunması olayını nasıl hallederiz?
4) Bu işe başlayıp siteyi hayata geçirdikten sonra, geri kalan işleri halletmek istiyorum. Yani belli sürelerle yeni yayınlar eklemek gibi. Bu mümkün mü? Yapabilir miyim, yoksa birisi mi gerekli?
5) Tüm bunların masrafı üç aşağı beş yukarı ne eder?
6) Değinmediğim şeyleri bilmiyorumdur. Gözünüze çarpan başka eksik bilgilerim neler?
Şimdiden teşekkürler...