Alan adı piyasasında son aylarda değil son 3 içerisinde çok büyük bir düşüş başladı. İki yıl önce incelediğimiz piyasada 20.000 TL'yi bulabilen domainler varken bu dönem içerisinde 7,000 TL'ye kadar düştü o alan adları. Hatta birkaç tanesinin 2,000 TL'ye satıldığını da gördüm. Alan adları uzantılarının artması Jenerik ve keywords domainleri de değersizleştirdi bir nebze olsun. Benim asıl görüşüm insanlar internet piyasasında alan adlarını sonun başlangıcı olarak görüyor bu dönemde. Mobil sistemler bu kadar aktifken, PC kullanım oranlarında ciddi düşüşler varken kimse 50-60 bin TL yatırım yapıp bir projeyle internet sektöründe yer almayı göze alamıyor malesef artık.

İnternet bitmez ama şekil değiştirir. Günümüz mobil teknoloji, mobil uygulamalar ve insanların sabit değişmeyen alışkanlıkları ön yargıları ile devam ediyor. Örnek veriyorum telefonumda spor haberleri için LigTV uygulaması varken ikinci bir uygulama yüklemiyorum. Beyin artık LigTV'yi en iyisi olarak kabul etmiş alışkanlığından vazgeçmiyor diğer uygulamaları görmeden hemde.