Adwords'ün SEO üzerinde herhangi bir etkisi olmaz. Çünkü SEO'nun kelime anlamına baktığınızda arama motoru optimizasyonu demektir ve Adwords optimizasyon yapmaz, reklam platformunun ismidir. Ama diyorsanız ki Adwords google sıralamalarına etki eder mi, böyle bir etkisi olmadığı google tarafından açıklanıyor, zira adwords sertifika eğitimi ile ilgili materyalleri incelerseniz orada da bu ibareler geçiyor.

Peki bu adwords reklamları sitemize trafik gönderiyor, e sitenin hiti, sıralamalar üzerinde etkili değil mi diyecek olursanız da, evet trafik, hit sıralamada etkili rol oynuyor fakat, bu trafik tipine ve kaynağına bğalı. Google gelen trafiğin organik aramadan mı, bir referal adres üzerinden mi, direkt mi, e-postadan mı yoksa adwords veya bir başka reklam kaynağından mı geldiğini gayet tabi anlıyor ve ona göre değerlendiriyor.

Arkadaşlar fikir üretmek, hurafelerin peşinden koşmak yerine, google eğitim videoları veya dökümanlarını incelerseniz bu soruların hepsine cevap bulabilirsiniz. Zira google hiçbirşeyi saklamıyor, insanları bilinçlendirmek adına basit ve anlaşılır açıklamalar yapıyor kendi ürün ve teknolojileri hakkında.