Çağdaş, o kırılmış programı kulllanan abin farklı yerlerden; birbirinden farklı,
yanlış ya da doğru fetvalar almış ve buna inanmış olabilir, bu yüzden programı kullanmakta sıkıntı görmüyor olabilir. Aldığı fetva doğru ise sorun yoktur, yanlış ise fetvayı veren ve bu yanlış fetvaya uyan günaha girmiş olur. Bu olayı tüm islam dinine örnek teşkil etmek doğru olmaz. Yanlışsa o kişi günaha giriyordur. O kişiyi bağlar.

Dini yönden bakarsak bence bu haktır, vicdani yönden, insani yönden bakarsak yine haktır ve uygun bir davranış değildir. Ülkemizin gelir durumu düşük olduğu için ve programlar uçuk fiyatlarda olduğu için ister istemez bu günaha giriyoruz, şahsım adına bunun günah olduğunu düşündüğüm için bu yorumu yapıyorum.

Tövbe olayı var onu gördüm yorumlarda bir de. Tövbe edip günahlardan kurtulmak öyle kolay değildir ve apayrı bir konudur. Bunu da bilmeni isterim.

Evet ülkemizde maalesef müslümanlığı tam anlamıyla yaşayan çok az insan var, şahsen ben de kendimi günahkar biri olarak görüyorum, keşke tam anlamıyla islamı yaşayıp günahlarımdan kurtulabilsem, önemli olan bu dini Kur'an-ı Kerim'e göre, dinin Peygamberi olan Hz. Muhammed (s.a.v.) hayatını örnek alıp yaşayabilmek.

Sana tavsiyem islam dinini sağlam kaynakları araştırarak incele, sağındaki solundaki kişilerin hayatını gözlemleyerek islamı anlamaya çalışma.