izmirtabela Din bence uydurma bir kavram olduğu için beni bağlamıyor. Ama yaşayış tarzım dine uygun görüle bilir. Ben demiyorumki dört dörtlük bir insanım. Ama bana toplum içinde küçük düşürecek ve başkasını incitecek şeyler yapmaktan hoşlanmam.

İşyerinde stajyerler var ve 5 vakit namaz kılıyorlar. Gelip benle dalga geçebiliyorlar. Bende islam da yeri var mı dediğimde dalga geçmeyui o gün bırakıyorlar belki ama bir kaç gün sonra gene aynı oldular.

Din bir insan üzerinde etkisi yok bana göre. Sadece korku üzerine dayalı bir kavram. Bu geçmişten beri böyle. Güneşe tapan Mısırlılar da korkuyordu İncile inan insanda korkuyor. Müslümanda korkuyor.

Bende diyorumki Tüm kitaplarda baş konu olarak din sorgulanmaz o tektir gibi ibareler işaretler yer alıyor. Sen bunu kabul etmiş birine sorgulama yapmasını isteyemezsin zaten. Din sorgulanırsa zaten dinin aslında bir insan uydurması olduğu ortaya çıkıyor.

Yapılan kazılarda bulunan iskelet yapılarıda bunları destekliyor. Her geçen gün teknoloji gelişiyor. Elbet birgün bir şekilde ispat edilecek dinin insan uydurması olduğu.

Şimdi bana cevap vermeden önce sakinleş derin bir nefes al ve bu yorumun beni ilgilendirip bağladığını ve benim görüşüm olduğunu kavra. Bu görüşe saygı duyarak cevap ver.