Forumda böyle bir iki var, bu kişiler sürekli din ve siyaseti kullanarak konu kasıyolar. Ne tesadüf ki ikisinin konularında da, @1 hep ikisi oluyor.
Tartışma var, tartışma var. Senin iş yerinde ki adam crack program kullanıyor diye "din bu değil, din yalan" diyemezsin. Genel bir kavram ve inanç. Bu inanca sahip milyonlarca insan var. Bende kalkıp sana "ateistlik yalan, sen gerçek ateist değilsin" diyemem.
İnanmanın da, inanmananın da bi adabı bi usulü var.
Şimdi sen bir kişinin hatasına bakarak bu konuya 30 tane "din yalan, dinci adam böyle yapınca dinli olmadığıma seviniyorum" tarzı yorumlar yapıyorsan, bende aynı şekilde "bu herif ne konuştuğunu bilmiyor, ateist böyle olmaz. tüm ateistler aynı" gibisinden yorum yaparım.
Oysa ki benim 18 yıllık en yakın dostum ateis ve senin gibi değil. Ateistleri kötüleyemiyorum.
Oysa ki senin iş yerinde ki adamın haricinde binlerce evliya hacı hoca var, onlara bakarsan dinin kötü olmadığını görürsün.
Sen kötü taraftan bakarak kendini haklı çıkarmaya çalışıyosun. Bu adamın dini böyleyse, üstü kalsın ben almayım diyosun. Aslında için hiç rahat değil ve kendine kulp bularak bahane arıyosun.
Yani Korkmaz kardeş, dincinin iyisi de var, kötüsü de var. Ateistin iyisi de var, kötüsü de var. Sen hangisini görmek istersen onu görür, ona göre yorum yaparsın.
Objektif olmak için hem iyiye hem kötüye bakman gerekir. Bir işi bilmek için o işi yapman gerekir. Ahmet'i Mehmet'i izleyerek o iş öğrenilmez.
Sen şimdi kötüye bakıyosun, zamanla iyi de bakacaksın. Yolun daha çok uzun, sıra da iyiler var. Soru işaretleri var..