aeSahin adlı üyeden alıntı

kadikoy34php AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ, MERSİN ÜNİVERSİTESİ, MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ, ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ, ANKARA ÜNİVERSİTESİ, SAKARYA ÜNİVERSİTESİ, CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ, SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, MARMARA ÜNİVERSİTESİ, KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
Meslek Yüksek Okulu olarak 2 yıllık uzaktan eğitim Bilgisayar Programcılığı bölümlerini okuyabilirsiniz. Lisans maalesef bulunmamakta. Hiç uzaktan okuyarak bilgisayar mühendisliğimi okunur demeyin. Okunur, hiçbirimiz yazılımı gidip üniversitede öğrenmiyoruz. Kendi çabalarımızla bir yerlere geliyoruz. Ayrıyetten önlisanstan lisansa geçiş yapabilirsiniz. Örneğin KOCAELİ ÜNİ geçen sene en son YGS1 puan türünden 250,59024 alarak yerleşmiş.


Bakın yazılım öğrenmek başka şey, mühendislik başka şey. Yazılımı herkes yazar, kod yazmanın bir olayı yok zaten. Ancak yazılım süreç yönetimini, yazılım raporlamalarını herkes yapamaz. İyi bir algoritmayı herkes tasarlayamaz. Daha birçok teknik detay verebilirim. Ama mesele bu değil. Mesele, yazılım öğrenmekle mühendisliği eş tutmanız.