Merhaba arkadaşlar. Wordpress site sahiplerinin sitelerini kullanmaya başladıktan bir süre sonra veritabanı şişmesi, yüklenip silinen eklenti ve tema artıkları, yoğun trafik gibi başlıca sebeplerden dolayı yaşadığı en büyük problemlerden olan site yavaşlaması konusunda şimdiye kadar büyük savaşlar verdim. Eminim içinizde bu konuda fazlaca sıkıntı yaşayanınız vardır. Bu konuda birçok öneri, çözüm, destek çıkmıştır karşınıza. Bunlardan en sık duyduğunuzdan şüphem olmayan şey W3 Total Cache eklentisi.

Kesinlikle adının bu kadar sık anılması, 2 milyona yakın etkin kullanıcısının olması, ücretsiz şekilde inanılmaz çözümler sunması açısından bu eklenti vazgeçilmez bir duruma geliyor. Uzun yıllardır Wordpress tecrübem ve şuanda da bu alanda profesyonel olarak çalışıyor olmamdan kaynaklı benim de bu eklenti ile çokça münasebetim oldu. Onlarca sitede bu eklentiyi kullandım. Gerçekten de büyük faydalarını gördüm. Google Pagespeed Insight, Pingdom Tools, GTMetrix gibi testlerde büyük artışlar tecrübe ettim.

Bu ücretsiz eklentiyle ilgili çok yazı okudum, çok paylaşım gördüm. Özellikle İngilizce içerikli forum ve web sitelerinde detaylı incelemeler ve tavsiyelerle karşılaştım. Türk forumlarında ve web sitelerinde ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da aradığımı bulmakta zorlandım biraz. Ben de benim gibi bu eklentiyi gerektiği gibi kurup kullanamayan arkadaşları düşünerek bir yazı kaleme aldım. Umarım hepinize faydalı olur :) Buyurun: W3 Total Cache Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Ayrıca; gerçekten profesyonel çalışmak isteyen, ucuz web site derdi olmayan, istediği şeyin kalite ve profesyonellik olduğuna emin olanlar için bir konu başlattım. Kesinlikle profesyonel çalışmak isteyenlere destek verdiğimi tekrar hatırlatıyorum. Buyurun o konu da tam şurada: https://wmaraci.com/forum/wordpress-hizmetleri/wordpressde-devrim-sifirdan-harika-web-siteniz-olsun-335126.html