Maaş bordrosu talep edilebilir ve onunla orantılı olarak verilir. Yani 1200 TL maaş alanın 2500 TL alışveriş yapması doğru olmadığı için, kredi kartı kullanıcıları arasında önceden büyük borçlar doğmuş ve icralık olmuşlardı. Bu durumu önlemek için maaşla orantılı kart verilir.

1) Alabilirsiniz. Maaş aldığınıza göre, önceden de kredi kartı borcunuz, kredi borcunuz yoksa hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
2) Banka şubesine gidin. En kolay yolu ve anlamadığınız şeyleri sorun mutlaka. Tümünün ayrı uygulamaları olabilir. (Aidat gibi)
3) 2500 TL olamaz.
4) Limitiniz diyelim 1000 TL ve siz 200 TL'lik bir ürünü 10 taksitle aldınız. Her ay 20 TL ödersiniz. Telefonunuza, adresinize ya da e-postanıza döküm gelir. Hesap kesim tarihini, asgari ödeme tutarınızı ve son ödeme tarihinizi gösterir. Siz alışverişi 1 Nisan 2016'da yaptınız ve hesap kesim tarihiniz her ayın 5'i. Bu durumda ayın 5'i geldiğinde ekstrenize ulaşabilirsiniz. Ödeme tarihinize (diyelim ayın 15'i) borcunuzu ödemelisiniz.
not: asgari tutarı ödemeyin. borcunuz ne yazılıysa onu ödeyin. Diyelim bu 1000 TL'lik kredi kartınızla 990 TL'lik alışveriş yaptıysanız, asgari ödeme tutarınız da 650 TL çıkmışsa, onu ödeyip geçmeyin. Tam borcunuzu ödeyin. Sonrası için bir öneri... ;)