Merhabalar,
Dün yani 1 Nisan itibari ile bir çoğumuz uyumlu telefonlarımız ve uyumlu sim kartlarımız ile 4,5G LTE teknolojisine geçmiş bulunmaktayız. Geçtiğimiz ilk anda yaptığım Turkcell hattım ile 135 mbit hızı gördüm fakat sizce cep telefonlarımızda bu hıza ulaşmak ne kadar önemli ve gerekli?
Gaziantep'te üniversite çevresindeki evimde bile en fazla 8 mbit hızı alabildiğim yine Turkcell markası olan Superonline olan internetim ile 135 mbit olan cep telefonumu kıyasladığımda ben bu teknolojiyi gereksiz buldum. (İnternetim Fiber değil, bir kısmınız evinde de Fiber internet olabilir ve 70-80 mbit hızları görebilirsiniz fakat bunun dışında kalan kısım, yani bizler göremiyoruz) Hal böyle iken telefonda ki 135 mbit ne kadar işime yarayabilir açıkçası muallaktayım.
Bir çok ülke 4,5 G kullanıyor. (ABD, Avustralya, Portekiz, Romanya, Srilanka, Arabistan) Fakat bu kullanan ülkelerin bir çoğunda sabit internetleri telefonlarında ki kadar hızlı.
Ülkemize 3 milyar euro ihale bedeli ile satılmış 4,5G'yi geçirmiş olabilirler mi?