Kotil Hocam, felaket tellalı gibisin. :D
Sourtimes Hocam, onun yerine, mobil numarasının kimin üstüne olduğuna bakılır. Ne diye uğraştırıyorsunuz yöneticileri o kadar. :) :D
Sourtimes Hocam, onun yerine, mobil numarasının kimin üstüne olduğuna bakılır. Ne diye uğraştırıyorsunuz yöneticileri o kadar. :) :D
Faturasız hatların kimin üstüne olduğu, numara rehbere kayıtlı değilse görülemiyor. Ayrıca Ankara'da denizciler caddesi üzerinde geçen yıl açık hattı 35-40 TL'ye satıyorlardı. En kesin kişinin tüm çıplaklığıyla bilgilerine ulaşım yolu, banka hesabını bilmektir. Bankada zaten tüm kişisel bilgileri mevcut olduğundan yaşanabilecek olası bir **************lıkta; savcılık kanalıyla mağdura kişinin banka hesap bilgileri verilir. Mağdur sıfatıyla dolandırılan kişi de savcılığa suç duyurusunda bulunurken bu delilleri ilave eder ve kişi şak diye tespit edilir.
Benim amacım kimlik doğrulamasından ziyade, bu doğrulamanın daha gerçekçi gerçekleştirilebilecek olması ve nihayetinde yine dolandırma olursa adamı daha kolay bulmak üzerine bir öneriydi. Yani senin önerini geliştirdim hocam. Ama şu an ismi lazım değil bir webmaster forumu senin önerdiğin gibi T.C. kimlik doğrulaması yaptırıyor, kayıt panelinde 11 haneli TC'yi giriyorsun yani. Yine **************lık buradan daha fazla oluyor. Kesin çözüm değil, yani kişinin o kimlik numarasıyla kaydolan kişi mi yoksa değil mi bunu anlamaktan bahsediyorum. Bir dolu devlet sitesinde PDF olarak kimlik numaraları paylaşılıyor.