lostyazilim
tr.link

Sizce 4,5G gerekli miydi?

14 Mesajlar 1.662 Okunma
lstbozum
tr.link

Ariass Ariass WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hollanda
  • Ad Soyad B** S**
  • Mesajlar 437
  • Beğeniler 14 / 58
  • Ticaret 10, (%100)
Merhabalar,

Dün yani 1 Nisan itibari ile bir çoğumuz uyumlu telefonlarımız ve uyumlu sim kartlarımız ile 4,5G LTE teknolojisine geçmiş bulunmaktayız. Geçtiğimiz ilk anda yaptığım Turkcell hattım ile 135 mbit hızı gördüm fakat sizce cep telefonlarımızda bu hıza ulaşmak ne kadar önemli ve gerekli?

Gaziantep'te üniversite çevresindeki evimde bile en fazla 8 mbit hızı alabildiğim yine Turkcell markası olan Superonline olan internetim ile 135 mbit olan cep telefonumu kıyasladığımda ben bu teknolojiyi gereksiz buldum. (İnternetim Fiber değil, bir kısmınız evinde de Fiber internet olabilir ve 70-80 mbit hızları görebilirsiniz fakat bunun dışında kalan kısım, yani bizler göremiyoruz) Hal böyle iken telefonda ki 135 mbit ne kadar işime yarayabilir açıkçası muallaktayım.

Bir çok ülke 4,5 G kullanıyor. (ABD, Avustralya, Portekiz, Romanya, Srilanka, Arabistan) Fakat bu kullanan ülkelerin bir çoğunda sabit internetleri telefonlarında ki kadar hızlı.

Ülkemize 3 milyar euro ihale bedeli ile satılmış 4,5G'yi geçirmiş olabilirler mi?

thanks god
wmaraci
reklam

samdilli samdilli WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 17.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Reklam Ve Pazarlama
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 1240
  • Beğeniler 439 / 366
  • Ticaret 36, (%100)
Gerekliydi veya değildi ne fark eder ?

KaGaN KaGaN 1881-193∞ Kullanıcı
  • Üyelik 01.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Coğrafyacı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 334
  • Beğeniler 40 / 77
  • Ticaret 2, (%100)
Teknolojinin iyisi kötüsü olmaz bence.
Sabit hatların bu kadar yavaş olması LTE teknolojini gereksiz kılmıyor benim gözümde. Bazen anında görüntülü yayın yapmam gerekebiliyor bunun için de LTE gayet iyi oldu. Zaten standart kullanıcıya 100mbit gibi bir hız pek de lazım değil. Bu sadece LTE için geçerli değil yani.

berkakalinn berkakalinn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)
editt//
nettebugun

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

suskun suskun Berat Fm Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek tekstil
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 889
  • Beğeniler 758 / 208
  • Ticaret 30, (%100)
Bulundugum bölgede normalde ************* sebekesi full cekiyordu fakat 4.5g geçiş yapildigindan beri şebeke baya düştü yani. Şebeke var ama cok az çekiyor bazi saatler 4.5 g cekmiyor ozaman şebeke cok iti oluyor 4.5g aktif olunca şebeke düşüyor ayni sorun siz dede bu sorun varmi?
ntka

kişi bu mesajı beğendi.

http://www.cepradyom.com/

Ariass Ariass WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hollanda
  • Ad Soyad B** S**
  • Mesajlar 437
  • Beğeniler 14 / 58
  • Ticaret 10, (%100)

samdilli adlı üyeden alıntı

Gerekliydi veya değildi ne fark eder ?

Öncelikler olmalı. Mesela evimdeki internet hızlı olmadan cebimdeki internet ondan 20 kat daha hızlı olmamalı.

Ek Olarak:

suskun adlı üyeden alıntı

Bulundugum bölgede normalde ************* sebekesi full cekiyordu fakat 4.5g geçiş yapildigindan beri şebeke baya düştü yani. Şebeke var ama cok az çekiyor bazi saatler 4.5 g cekmiyor ozaman şebeke cok iti oluyor 4.5g aktif olunca şebeke düşüyor ayni sorun siz dede bu sorun varmi?

Merkezde olduğumdan dolayıdır galiba böyle bir sorun yaşamadım

thanks god

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)
yeni teknolojiler gerekli fakat 200 tl ye varan fahiş 4.5 g fiyatları çok gereksiz amerikada adam 1000 mbit down ve up internete 150 tl fatura veriyor bizimkiler 450 mobil internet diye 200 tl ye varan iş çıkartıyor bide 50 gb akk 450 mbit varan

ntka ntka https://ntka.org Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Agent
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** T**
  • Mesajlar 2762
  • Beğeniler 811 / 810
  • Ticaret 262, (%100)
Türkiyede deki hiç bişey bizleri memnun etmiyor malesef daha doğru düzgün fiber altyapısı yok bana 3mbit hız ancak verebiliyor kablolu halbuki benim sözleşmemde en az 8 enfazla 16 olarak görünüyor teknolojide çok geriyiz heleki alt yapıda afganistan gibiyiz :) ancak bedava para ödüyoruz.

dijitalsite.com.tr ister al / ister sat / yeni üyelere 20 tl bakiye hediye

suskun suskun Berat Fm Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek tekstil
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 889
  • Beğeniler 758 / 208
  • Ticaret 30, (%100)

Ariass adlı üyeden alıntı

Öncelikler olmalı. Mesela evimdeki internet hızlı olmadan cebimdeki internet ondan 20 kat daha hızlı olmamalı.

Ek Olarak:

Merkezde olduğumdan dolayıdır galiba böyle bir sorun yaşamadım

Bende merkezdeyim fakat bi anormallik var normal internette sebeke ful oluyor 4g gecince sebeke 1 cizgiye düşüyor desem tekefon dandik telefonda da sorun yok lg g2 kullaniyorum

http://www.cepradyom.com/

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Daha merkezi yerde telefon çekmiyo 4.5G gelmiş banane ben aradığımda millete ulaşamıyorum 5G getir ne yapacam gene konuşamadıktan sonra.

Ek olarak kotalı ve sansürlü bir internetin hızını yükseltince ne değişiyor ? sadece kota daha hızlı bitiyor süper kafaymış valla

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al