m4gnet adlı üyeden alıntı

E tabikide yasak olacak. Sence yasak olmamalı mı?

Burada canlı bir örneğimiz var mesela. Medyads adlı üyemiz reklamlarını arkadaşlarına tıklatmanın gayet mantıklı olduğunu düşünüyor mesela. İşte bu düşünceler yüzünden Türkiye'de adsense'den yayıncılarımız hiç bir şey kazanamaz.

O arkadaşlarına tıklatarak haksız kazanç elde ettiğiniz reklamların parasını google vermiyor size. O parayı yine sizin gibi parasını cebinden çıkarıp veren bir webmaster arkadaşımız veriyor. Yani google'ın parasını yemiyorsunuz. Sizin gibi bir türk webmaster arkadaşımızın parasını ç(alıyorsunuz). O arkadaşta size o parayı hile yapıp parasını alasınız diye vermiyor.

Eğer biz böyle adsenseden hile yaparsak o reklamveren arkadaşımızda reklamının tam hakkını alabilmek için tık başı ücreti düşürecektir doğal olarak. Çünkü adam 100 TL'lik reklam yapıyor, 500 tık alıyor ama yarısı sırf arkadaşı istedi diye tıklayan adamlar. E sizce o reklamveren böyle adamlar ile geri dönüş sağlar mı? Ürününü satabilir mi? Hayır sağlayamaz.

Peki o da bu yaptığımıza karşılık olarak ne yapıyor? Tık başı 0,20 TL değil, 0,01 TL veriyor. Peki neden? Bari tıklayanlar arasında gerçekten isteyerek tıklamış insanlar olsunda geri dönüş alayım diye. Umarım anlatabilmişimdir durumu.

Herkese bol kazançlı ve bir o kadar hilesiz günler dilerim.


evet sizde haklısınız ama bu kurunun yanında yaşında yanması oluyor sizce nekadar adil ?


TeknoEsinti adlı üyeden alıntı

DeLi1SeY yanlış anlama ama reklamverenler senin ya da senin gibi düşünenler için tık başına vereceği ücreti "sırf siz daha çok kazanın" diye arttırmaz. Zorunda değil yani. Şöyle bir durum daha var, sen de adsense kullanmak zorunda değilsin.


Kimse adsense kullanmak zorunda degil.. ama herkez bundan ekmek yiyo sadece ben degilim düsük ücretlerden sikayetci olan... reklam verenleri neden bukadar savundugunuzuda anlaya bilmiş degilim... sonucta ticaret bu onlarda ucuz reklam vermek zorunda degil o zaman yani madalyonun cift yüzüne bakmayı unutmayınız lütfen