BlackBull adlı üyeden alıntı

Sourtimes Hocam, alakayı anlamadım ? Kişisel diyaloğa getirecek bir şey yok. Basit bir espri manasında yorum yaptım, hepsi bu. Büyütecek bir şey yok.

derken de, alakası pek yok. Felaket Tellalı, "Sürekli kötü olaylardan, felaketlerden bahseden kişi." manasındadır. Kötü olayın gerçekleşeceğini söyleyen değil, kötü olaya karşın yorumlayandır.

Dediğim gibi basit bir espri..

Ek: srox3 arkadaştan da özür dilerim o vakit.


Burada bana dilbilgisi ve felsefe öğretebilecek bir konumda olduğunu sanmıyorum. Konuyu iyi okuyamamış, okuduğunu anlayamamışsın belli. Mizah olan şeyler üzerinden yapılır.

Konuyu açan kişi ortak arıyor. Ortağın İzmirli olması gerektiğini, konu başlığında belirtiyor. Konuya yazdıktan sonra; "İzmirli değil, İzmir'de olması lazım" diyor. Gerekçelendirme olarak da projenin çalınabilme ihtimalinden bahsediyor. Ben de bunun üzerine; yüz yüze görüşmesi hâlinde de aynı sonucun doğabileceğini söylüyorum. Burada felaket tellallığı nerede, anlayamadım hâlâ?

Ek: Konu sahibi zaten ters yaklaştığı için de konuyu dağıtmayalım dedim. Bir önceki konuda nasıl ılımlı yaklaştığımı, mizahtan anladığımı biliyorsun zaten. Ama burada fikir teatisi yapılmıyor. Adam İzmir'den ortak arıyor, bırakalım bildiği gibi yapsın.