DeLi1SeY adlı üyeden alıntı

Google'e başkaldırcaz... sitemizde yayınlanan reklamları bize göster istedigimizi engellelim dicez.. Yagmasakta Gürlücez...
Bu olayı sadece wmaraci ile tutma tüm wmforumlarında konu acılabilinilir.. tabi ben gibi düşünenler olsa... binlerce sitelerimiz var.. google protesto etcez.. farklı site sahiplerinin düsünceleriyle başarıya ulaşmanın yollarını arıcaz


İsyyeaann..Hocam halil sezai filan mı dinliyodunuz yazarken? :)

Biraz sakin :)

(Not: dicez,başkaldırcaz,etcez,arıcaz gibi kelimeler şivede vardır hocam normal zamanda diyeceğiz,başkaldıracağız,ediceğiz,arıyacağız gibisinden doğru Türkçe olarak yazılır :))

Bu isyanı yapmak için önce Google Adsense Kullananlar Sendikası kurulacak,tüm herkes o sendika altında birleşicek ve toplu sendika kararı gereğiyle eylem yapılacak..Buda dolayısıyla tüm kapitalist sisteme başkoymak gibi birşey olur..Buda Nasrettin Hoca hesabı göle maya çalmak gibidir..Ya tutarsa ihtimali var diyorsan zaten bir çok blogcu şu anda adsense kullanmıyor desteklenir..Ama mantıken yok.

Olaya şöyle bakarsan bugün neden tüm markalar çinde üretiliyor? Sebebi insan gücü ucuz..Türkiye de reklam ucuz bir sektör..Yani en basitinden universal bir marka olan Coco Cola bugün TV de reklam verirken Türkiye'yle Kanada'da daki ödediği fiyatlar çok farklı..Bugün Türkiyede bir kanala 1 Trilyon para versen 24 saat reklamını oynatır..Ama başka ülkelerde öyle değil işte..

Reklam politikaları da bu yüzden düşük..Aslında sebebi bizim Türk Reklam Verenlerinin,Türk site sahiplerini çinli gibi görmeleri..Gerçi bir sebepten de haklılar..Kaliteli içerik yayınlayan site bir elinin parmaklarıyla gösteriliyor..Onlarda da premium adsense hesabı var ki onlara özel yayın yapıyorlar.. (Gezginler,tamindir gibi siteler)

Türk sitelerine bir bakın hocam kaç tanesine reklam vermeyi düşünürsünüz? Hiçbirine açıkcası..Hani bir film sitesine aylık 50 liraya reklam vermek bile bir çoğuna pahalı gelirken google sana o siteden aylık 50 dolar kazandırıyorsa öpüp başına koyman gerekir..

Ayrıca bu google algoritmalarına bakıldığında tüm siteler üzerinde adsense de tıklanma oranı gittikçe düştü..Facebook ve twitter gibi sosyal medya reklamcılığı artınca hem reklamverenler adwords'den kaçtı hemde insanlar adsense reklamlarını görünce artık "buna tıklarsam bu para kazanır" mantığıyla uzak durmaya başladı..

Bu nedenle haklı olabilirsiniz ama düzen böyle..