Teşekkürler hoşbuldum. İlk sorunuzun cevabı bunu şirket politikası belirliyor. Yani ilgili müdür yada sorumlu çalıntı haber tespiti sonrasında abonelik teklifi iletin diyorsa abonelik teklif ediyorlar, ancak direk mahkemeye verin diyorsa mahkemeye verilir. DHA'da abonelik teklif ediliyordu ancak şuan durum ne bilmiyorum sanıyorum aynı uygulama devam ediyordur. Mesela Anadolu Ajansı lamı cimi yok direk faturayı yollar. Yani örneğin bir fotoğrafı AA abonesi olmadığınız halde kullandınız ve AA bunu fark etti. Anında "izinsiz fotoğrafımızı kullandınız" diye bin dolarlık faturayı (sallama bir rakam bu ancak yüksek olduğunu biliyorum) kesip adresinize yolluyor ve paşa paşa ödüyorsunuz. DHA için konuşuyorum haberi kaldırsanız bile ekran görüntüleri vs... alındığı için kaldırmanız yeterli gelmeyebilir. Bu o an telefonla konuştuğunuz kişi ile girdiğiniz diyaloğa göre de değişir. Eşref saati, eşşek saati meselesi yani. Ilımlı bir konuşma varsa uyarı ile geçiştirebilir.
Haberleri özgün hale getirirseniz tabi ki herhangi bir problem olmaz, içeriği değiştiriyorsunuz çünkü, zaten bu şekilde girilmiş bir haberi tespit de edemezler. Başlık bazlı aratsa sizin siteniz çıkmaz, haber içinde yer alan cümlelerle aratma yapsa yine sizin siteniz çıkmaz.
Abonelik ücretleri konusu ise pazarlama birimi ile ilgili. Dolayısıyla bu konuda fiyat anlamında bir bilgim yok. Ancak dha.com.tr adresine girip üst menüden 'abonelik' kısmına tıklarsanız bilgi alabileceğiniz eposta adresleri mevcut.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.