Kotil
Son oynayışlar..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Ögrenci / Yazar / Editör
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
90, (%99)
Merhaba, tartışma çıkaracaklar KONUDAN UZAK DURSUNLAR SABRIN TAŞMASININ ALEMİ YOK.
Şimdi merak ettiğim bir konu özele gidince hocalar mesela devlette 50-60 arası girerken orda 70-80 gibi vs not şişirme tarzı birşeyler yapıyorlarmı bilginiz varmı?
Özele gidip gitmemek arasındaydım. Ama eğer not şişirme vs gibisinden bir avantajı yoksa gitmenin bir alemi yok ne düşünüyorsunuz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / K
-
Meslek
Anne
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
hangi bölümü okuyorsun Taha?
1 kişi bu mesajı beğendi.
Corder
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
PHP
-
-
Ad Soyad
F** Ü**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Özelde okuyanları yazokuluna bırakmak için çırpınan hocalar gördüm de, not şişirenine rastlayamadım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama
-
-
Ad Soyad
F** O**
-
-
-
Ticaret
190, (%100)
Merhaba özel okula gitmiş biri olarak söylüyorum.
Alanın olduğu derslere şişirme gibi bir şey olmuyor (Sınavlarda vs.) fakat kalma durumunda olmuyor. Performansla vs yükseltiyorlar. Devlet okullarından daha cömertler yani :)
prestij
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / K
-
Meslek
Anne
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bence devlet okulundan şaşma devlet kurumlarında işe alınma imkanın daha yüksek olur
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bu sabit bir sistem değil ki yav her özel şişirecek her devlet süründürecek gibi :)
ben devlet öğrencisiyim ama özelde okuyan yakın arkadaşlarım var, hiç öyle bir "şişirme" konusu duymadım açıkçası. hatta biri ortalamasını yükseltemezse kalacak bu sene :)
ŞAHSEN maddi durumum olsa kaliteli bir özelde veya yurtdışında bir özelde okurdum. tabi benim sıralamam 50-60k arasıydı, 5-10k falan yapsam yine devleti tercih ederdim muhtemelen :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Bursa'nın en büyük liselerinden birinde idari memurum, tabi ki açık ara fark ile özel(temel) liseler önde. 2016 YGS Türkiye geneli net ortalaması da aynı şeyi söylüyor. Yani dediğiniz gibi, sadece karne üzerinde "şişirilmişlik" vizyon ve misyon öğelerimizden bir tanesi değil. Haftanın 6 günü, sabah 9'dan akşam 7'ye kadar "eğitim" veriyoruz. Sizin, okulda gördüğünüz resim, müzik, beden eğitimi gibi dersleri kaldırıp, o saatlere fizik, kimya, matematik ekliyoruz. Ve 1 yıl boyunca verdiğimiz emeğe karşılık, hakkmız olanı veliden talep ediyoruz. Ki 9. sınıfta gelen herkese devlet maddi teşvik veriyor. 10. sınıf ve üstü iseniz, anne-baba boşanmış/vefat etmiş ise, yine teşvik alıyorsunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ben üniversite için yorum yapmıştım, konu lise miymiş? :)
eğer ki lise için düşünüyorsan ve durumun varsa özele git direkt. kız arkadaşım özelde okumuştu, ne kadar not şişirmediklerini iddia etse de müzik, bilgisayar gibi seçmeli "boş" görülen dersler yerine doğrudan trigonometri vb. giriyorlar ve direkt 100 100 olarak giriliyor karnelerine. ben lisede müzikten 70 almak için takla atan arkadaşlar hatırlıyorum, belki çok küçük bir pay da olsa ortalamalarını düşürüyordu sonuçta :D
ayrıca kendisi 1 sene de devlette okuduğu için net bir şekilde kalite farkından bahsetmişti.
voltnar
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
paran varsa lise önemli değil üniyi belge için yurtdışında okursun bulgaristanda avrupa diplomam olur