Gerçekten o yaştaysa ne kadar güzel. Bu yaşında harika bir Türkçe ile yazıyor. Ama viral reklam olduğunu düşündüm bi an. Hep tipeez.com'dan bahsediyor ve ilk yazısı bile o siteyle ilgili.
Takip edeceğim. Inşallah şeker bir çocuktur :)
Takip edeceğim. Inşallah şeker bir çocuktur :)
Viral reklam yazısını okuduğum andan itibaren çocuğun blogunu inceleme kalktım ve ilk yazısı dahil çoğu yazısında tipeez adlı çocuk sosyal medya sitesinin reklamını gördüm. "Ne var bunda çocuktur ekleyecektir biz de facebook'u eklemiyor muyuz" DEMEYİN!
Daha 4. Sınıfa giden bir çocuğun elinde Ali ata bak fişleriyle dolaşması gerekirken maşallah senden benden iyi Türkçe konuşuyor. Şapkalı a(â) kullanıyor ki bildiğim kadarıyla eğitimde hele hele 4. sınıfda öğretilebilecek bir terim değildir bu.
Sitede bir çok tipeez'e yönelik link çıkışı bulunuyor. Tipeez ile ilgili her yazısını şu şekilde bitirmesi "Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Siz Tipeez’e üye misiniz?" tıpkı bir reklamcı gibi "siz üye misiniz o halde üye olun!" mantığında işliyor sanki.
Şu an kesin bir yargıya varıyorum ki bu bir viral reklam, bilinçli olarak değilse bile viral reklama girecektir.