lostyazilim
tr.link

Büyük İçerik Hırsızlığına Mücadele?

13 Mesajlar 1.603 Okunma
lstbozum
tr.link

lordex lordex LO LE Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ögrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1127
  • Beğeniler 67 / 135
  • Ticaret 14, (%100)
merhaba arkadaşlar ben bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Bizim bir internet sitemiz var. Bu internet sitemizde paylaştığımız yazılarımız çok fazla çalınıyor. Bir yazımızı bazen 50-60 internet sitesi bile çalabiliyor. Bunların arasında mynet tarzı büyük internet siteleride olabiliyor. Buna karşı vereceğiniz bir tavsiye var mı? Ne yapabiliriz İçerik korumak adına? Kaynak verseler umursamayacağım ama kaynak verilmiyor.

wmaraci
reklam

NedimYildirim NedimYildirim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 570
  • Beğeniler 29 / 133
  • Ticaret 0, (%0)
Benim de aynı durum başıma geliyordu. Önce kopyalama engeli yaptım ama yine hırsız her türlü hırsız tuşlarla da kopyalayıp çalıyorlardı. Sonra yazı kopyalandığında otomatik kaynak belirten eklentiyi kurdum yine de onu silip devam edildi. Sonra yazının içine ara ara sitemin adresini yazdım. 7-8 tane falan sonra altına yazıların izinsiz kopyalanması halinde gerekli işlemler yapılacaktır falan yazdım ondan sonra baya azaldı. 2-3 tane sitede görüyorum hala ama onlar da zaten benden önce çıkmıyorlar arama motorlarında o yüzden sorun yok.

Not: Taklitler aslını yüceltir.

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Görülür bir şekilde yasal işlem yapılacağını duyurun bence. Hatta sık sık hırsızlık yapan bir site için başlatın da. Bildiriminizi takip eden 15 iş günü içerisinde kaldırmaz veya ücretini ödemezse, yasal hakkınızı arayabilirsiniz.
Tanıdık bir avukat varsa, o yardımcı olabilir.

lordex lordex LO LE Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ögrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1127
  • Beğeniler 67 / 135
  • Ticaret 14, (%100)

NedimYildirim adlı üyeden alıntı

Benim de aynı durum başıma geliyordu. Önce kopyalama engeli yaptım ama yine hırsız her türlü hırsız tuşlarla da kopyalayıp çalıyorlardı. Sonra yazı kopyalandığında otomatik kaynak belirten eklentiyi kurdum yine de onu silip devam edildi. Sonra yazının içine ara ara sitemin adresini yazdım. 7-8 tane falan sonra altına yazıların izinsiz kopyalanması halinde gerekli işlemler yapılacaktır falan yazdım ondan sonra baya azaldı. 2-3 tane sitede görüyorum hala ama onlar da zaten benden önce çıkmıyorlar arama motorlarında o yüzden sorun yok.

Not: Taklitler aslını yüceltir.

Araya öyle internet sitesi filan sıkıştıramam okuyucular için kötü olur bu. Otoriter bir siteye sahibim. DMCA bir işe yarıyor mu?

Ek Olarak:

nettebugun adlı üyeden alıntı

Görülür bir şekilde yasal işlem yapılacağını duyurun bence. Hatta sık sık hırsızlık yapan bir site için başlatın da. Bildiriminizi takip eden 15 iş günü içerisinde kaldırmaz veya ücretini ödemezse, yasal hakkınızı arayabilirsiniz.
Tanıdık bir avukat varsa, o yardımcı olabilir.

Anladım teşekkür ederim. Hangi birine mail atacağım acaba :D dmca bir işe yarıyor mu?

wmaraci
wmaraci

NedimYildirim NedimYildirim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 570
  • Beğeniler 29 / 133
  • Ticaret 0, (%0)

lordex adlı üyeden alıntı

Araya öyle internet sitesi filan sıkıştıramam okuyucular için kötü olur bu. Otoriter bir siteye sahibim. DMCA bir işe yarıyor mu?

DMCA'nın bir işe yarayacağını zannetmiyorum. Dediğim gibi yasal işlem bildirimi belirten bir yazı bulundurun sitenizde. Büyük ihtimalle bu yok sitenizde o yüzden büyük siteler bile rahatça alıyor yazıları. Eğer bu tür şeyler görürlerse cesaret edemez.

Not: Mynet bile çalıyor demişsiniz. Bence bu konuda Mynet'e dava açın para koparın :)

Ferhat07 Ferhat07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad F** M**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 26 / 13
  • Ticaret 5, (%100)
Lordex pm nize bakarmısınız.
bir kaç link attım

oscommerce oscommerce Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar programcılığı
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad K** F**
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 0 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
yasal işlem yapılır ama para lazım cıkarın bakam 1.500 tl :)) daha avukata para yedircen 500tl vekalet vercen vs vs size patlar baya pahalıya :)) en guzeli yazıları yazmayı kopyalama kısmını kilitleyin kardesim.

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)

lordex adlı üyeden alıntı

Anladım teşekkür ederim. Hangi birine mail atacağım acaba :D dmca bir işe yarıyor mu?

Kullanmıştım ben; ama inanın fikrim yok. Yabancıların gözünü korkutabilir; ama Türkiye'de insanlar haber ajanslarından bile kopyala-yapıştır cesaretine sahipken, sanmıyorum açıkçası.

Standart bir metin düzenleyin. Bu metni, gerekli değişiklikleri yaparak (tarih, sayfa, başlık gibi..) gönderebilirsiniz. Özellikle dadanan varsa, tanıdığınız avukata sorun, düzeltmez veya araklamaya devam ederse hakkınızı arayın. Maddi sıkıntınız varsa, avukata %80 veya 90 senin gibi bir pay sunabilirsiniz belki. (Tabi yabancı bir avukat böyle bir talep kabul etmez ama yeni mezunlardan falan bulmaya çalışın bence)

Drozturk Drozturk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Geliştiricisi
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 324
  • Beğeniler 111 / 117
  • Ticaret 28, (%100)
hotlink koruması botları engellemiyormu

ahmetcem96 ahmetcem96 www.ahmetcemaktas.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1617
  • Beğeniler 86 / 382
  • Ticaret 75, (%100)
eğer bot ile çekiyorsa makale içi linkleme yapın. dofollow link alırsınız :)

şikayet için burayı kullanabilirsiniz.: https://www.google.com/webmasters/tools/dmca-dashboard
ve aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.
http://www.***.net/google-optimizasyon/1374800-icerik-kopyalayani-sikayet-etmek-spam-yapani-sikayet-etmek-amp-telif-hakki-sikayet-etmek.html
nettebugun

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al