Polo Classic de alabilirsin o paraya , 1.6 100bg AFT motor olanları çok çok güzeldir, yolda bırakmaz sağlamdır iyi gider , yakıtları da yukarıdakiler ile tamamen aynı. Ama temizini bulmak bunun da biraz zor artık.
2000 model civarı Fiestalar da o paralara göre çok güzel araba fakat biraz küçük, eğer iç boyutu yeterli geliyorsa onlara da bakabilirsin. 1.25 de güzeldir 1.4 de güzeldir. Sürüşü çok keyifli arabalar tabi bu paralar için konuşuyorum :)
Clio Symbol Dizel 15-16 liraya anca hoşafı bulunur piyasa çok yüksek şu anda, bu paraya temiz dizeli varsa hiç düşünme al, Era falan yazan olmuşta 15 liraya hurdası taksiden çıkmış sarısı bile yok. 306'lar sorunlu araba eskisini almak bence mantıklı değil, sanayide çok takılıyorum daha böyle sorunsuz temiz 306 hiç görmedim. Anca sedanları var onlar da bu paraya bulunur mu bilmem. yine de parça fiyatlarını falan göz önünde bulundur nihayetinde alacağın 15-20 yaşında araç olacak, elbet sıkıntılar çıkaracak, parçası ucuz ve kolay bulunur olması çok önemli. Nihayetinde ayağımı yerden kessin arabası alıyorsun.
Mümkün oldukça orjinal az km de yüksek model temiz çok kazası olmayan bir araba almaya çalış. Parasının ucuzluğuna aldanma, gerekirse piyasadan 1 fazla olsun ama temiz olsun pişman etmesin gözüyle bak. Siena bu konuda ilk sıraya oynar çünkü anadolu memurlarında bu araçlardan bir sürü var, düşük km ve hiç kazasız tertemizini bu paralara çok rahat bulursun cebine fazlası bile kalır.
Zaten bütçe kısıtlı iken yerliden dışarı pek çıkma, olası basit arızalar bile artık çok para tutuyor, 15 liralık arabaya 2 lira masraf dediklerinde moralin bozulur. Honda , 306 vs. gibi seçenekleri bence listeden çıkar.
Ek Olarak:
bir arkadaşım satıyor şuanda 15 bin tl ye sana birşeyler yaparız demişti 99 model 306 xr 1.6 motor yeni değişmiş motoru sizce verilir mi bu para
Motor güzel toplanmamışsa pişman eder, ayrıca iş motorla bitmiyor, motorun yenilenmesini gerektirecek kadar eskidiyse daha yenilenecek bir sürü yeri çıkar.