lostyazilim

LTE Nedir?

6 Mesajlar 829 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

tecnomedya tecnomedya Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 2438
  • Beğeniler 24 / 701
  • Ticaret 8, (%100)
Nihayet 4.5G teknolojisi ülkemizde kullanılmaya başlandı ve gözle görülür ciddi performans artışları görünüyor bu herkesin yüzünü güldürmeye başlamış bile. Fakat 4.5G teknolojisine geçenler akıllı telefonlarının ekranların da 4.5G yazısı yerine LTE yazısını görmektedir. Nedir bu LTE?

Peki LTE ile 4.5G arasındaki farklar nelerdir?

LTE (Long Term Evolution) ağ teknolojilerine dayalı yüksek hızlı kablosuz veri aktarıma verilen bir addır. Ayrıca LTE için “yüksek hızlı mobil internet” olarak da tanımlamak mümkündür. Evlerimizde ki kullandığımız kablosuz internet yani IP tabanlı bağlantının yapabildiği her şeyi yapabilme potansiyeline sahip olan LTE, 3G‘ye oranla yaklaşık 10 kat internet hızı sağlamaktadır. Buda eskiye oranla ciddi bir kalite farkını ortaya koymaktadır. Bildiğiniz gibi 2G sisteminden 3G’ye geçişte çok yüksek oranda veri kullanımı olacağından dolayı onay şartı aranmaktadır.

Başka bir deyiş ile 4.5G’ye geçmek için öncelikle operatörünüze onay vermeniz gerekmektedir. 4.5G’ye geçmek için operatörünüze onay verdikten sonra ise eğer akıllı telefonunuz ve SIM kartınız da 4.5G ile uyumlu ise izlemeniz gereken adımlar oldukça basit görünmektedir. Bu şartlar altında yapmanız gereken tek şey akıllı telefonunuzun “ayarlar” kısmından 4.5G’yi işaretlemek. Yani ayarlarda ki LTE teknolojisini işaretlemek.

Şunuda belirtmekte yarar var internet kotanızı dikkatli bir şekilde kullanmanızda yarar var. Çünkü 4.5G demek hız ve yüksek tüketim demek. Özellikle de faturalı hat kullananlar eğer fatura geldiği zaman büyük bir şok yaşamak istemiyorsanız eğer internet kullanımlarında lütfen kotalarınızı kontrol edin.

Kaynak

wmaraci
reklam

Rastena Rastena WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 3776
  • Beğeniler 836 / 1380
  • Ticaret 190, (%100)
Zaten 4.5G geçenlere x2 GB hediye ediyolar diye biliyorum.

prestij

• Üyelik 12.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 2438
  • Beğeniler 24 / 701
  • Ticaret 8, (%100)
FurkanOYMAK hocam zaten ilk başlarda biraz hediyede sonra acısını çıkartırlar :) ben geçmedim ama benim arkadaşım geçmiş kotayı çok çabuk bitiriyormuş

MIRILTI MIRILTI WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / K
  • Meslek Danışman
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad İ** Ö**
  • Mesajlar 126
  • Beğeniler 32 / 34
  • Ticaret 25, (%92)

tecnomedya adlı üyeden alıntı

FurkanOYMAK hocam zaten ilk başlarda biraz hediyede sonra acısını çıkartırlar :) ben geçmedim ama benim arkadaşım geçmiş kotayı çok çabuk bitiriyormuş

İnternetin hızlı olması kotanın hemen bitmesi anlamına gelmez, siz hızlı diye şunu indireyim bunu izliyeyim diye saatlerce başından ayrılmazsanız internet kotanız dolar elbette. İnternetin hızlı olması iyidir iyi.

wmaraci
wmaraci

WebTa WebTa Tengri Biz Menen! Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Adana
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 40 / 64
  • Ticaret 1, (%100)
Avea yani Türk ******* 10 GB hediye etti. Umarım acısı çıkmaz :) Kota kullanımı olarak ben bi fark göremedim çok aşırı bi internet yemedi henüz.

• Üyelik 12.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 2438
  • Beğeniler 24 / 701
  • Ticaret 8, (%100)
WebTa hocam durun daha yeni sisteme geçildi :) bakalım ilerde ne olacak :D

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al