Apple, iPad için Photoshop uygulamasını yayınladı!

Apple, Adobe Photoshop Touch’ın artık iPad2 ‘de kullanılabilecek bir uygulama yayınladığını bildirdi. Uygulamaya App Store’dan erişilebilecek.

Adobe Photoshop Touch’ın genel yani kullandığımız photoshop özelliklerinin haricinde tabletler için özel üretilmiş uygulamalara da içerisinde yer verilmiş. Uygulama, Adobe Touch Apps olarak Adobe Creative Suite’den ilha alınarak dokunmatik ekran uygulamalarının merkez parçası konumunda yer almakta. Diğer Adobe ürünlerininde önümüzdeki yıllarda piyasaya sunulması bekleniyor.

Photoshop Touch, genel Photoshop özelliklerinin tamamına yakınını kapsamakta. Katman birleştirme, resim düzenleme, profesyonel efekt kullanımı, fikir düzenlemeleri gibi bir çok ayar yapılabiliyor. Bunlarıda el ile çizerek belirleme imkanı sağlanıyor.

Photoshop ‘tan gelen Refine Edge teknolojisi ile, yaparken hassas yerleri ve seçilmesi zor alanları yumuşak hatlı alanları bile kolayca yakalayabiliyor. Google Image Search ve Facebook entegrasyonu ile yapılan resimleri paylaşma seçeneği de sunmakta.

Adobe Dijital Medya İşletme Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü David Wadhwani bu konu hakkında “İnsanlar iPad üzerinde, Photoshop Touch kullanarak neler yapabildiklerini görünce çok şaşıracaklar” dedi ve şöyle devam etti ; “Photoshop Touch, Photoshop’un sihri ve temel özelliklerini, bir tabletin kullanım kolaylığı ile birleştirerek, resim düzenlemenin gücünü milyonlarca insanın parmak uçlarına getirmek için birleştiriyor. ”

Boxing Clever geliştirici Yönetmeni Brian Yap ise konu hakkında ; “Adobe Photoshop Touch, çok büyük bir kullanım kolaylığı sunuyor ve iPad için tasarlanmış hoş Photoshop özellikleri ile öne çıkıyor.” dedi ve şöyle devam etti; “Photoshop Touch içerisinde hayal edebileceğim neredeyse her şey mevcut. örnek vermek gerekirse; katmanlama derinliği, çıkartma araçları ve ifade’ aracı.”

Marcolina Design & Marcolina Slate Şirketi Sahibi Dan Marcolina ise konu hakkında ; “Tabletler üzerinde çalışmanın organik işlem yapısını çok seviyorum. Adobe Photoshop Touch ile, üretimden ziyade oynatmalar üzerinden, görsel üretimini yeniden keşfetmemi sağlayan, bilindik araçlarla ama daha rahat bir ortamda çalışma imkanı veren yeni bir resim oluşturma tarzım var.” dedi.

Diğer Adobe ürünleride önümüzdeki aylarda piyasa da olması bekleniyor.

Fiyatı

Adobe Photoshop Touch, App Store fiyatı sadece 9.99 USD. Ödeme yaparak uygulamaya sahip oluyorsunuz. Uygulama dili İngilizce. İngilizce olarak kullanabiliniyor. iPad Touch kullanımı hakkında bilgileri ise buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : http://www.applemerkez.com/ipad-photoshop-touch-yayinlandi