Ahmet
▪ illâ edep, illâ edep!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Proje Yönetimi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
6 yıldır kontak lens kullanıyorum, son 6 aydır da alta tampon lens(normal), üstüne kontak lens takıyorum. Eğer sert lens kullanıyorsanız altına yumuşak lens takıp göze batmasını engelleyebilirsiniz.
Eğer keratakonus(kornea şekil bozukluğu) hastasıysanız, kornea yapınızın bozukluğu lensin göz yuvasına tam oturmasını engeller, doğru lens seçimi çok önemlidir.
Bunların hiçbiri değilse lensten kaynaklı bir probleminiz var demektir yada henüz gözünüz lense uyum sağlamadı demektir. İlk kullanımda beyin bir anda kabul etmez lensi, bir iki hafta bunun sıkıntısını yaşayabilirsiniz. Çözümü refresh denilen suni göz yaşı damlasıyla göz kuruluğunu engelleyerek lensin rahat hareket etmesini sağlamak ve batmasını engellemektir.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Lensin markası nedir?
ayda 1 kez mi değiştirip temizliyorsunuz ne yapıyorsunuz hocam orasını anlayamadım?
Mümkünse eğer günlük çıkarın, hele de kullanım süresi 1 ay olan lensleri gözünüzde 5 günden fazla takmayın ben 5 gün kullanıp temizlemek için kabına koyuyorum. Solüsyonda en az 6 saat beklemeli ki düzgün temizleyebilsin.
Batma olarak ters takmış olabilirsin, lens markasına, dia bc değerlerine göre değişir.
benim bc 8.70 doktor reçetesinde, 8.60 lık air optix aqua kullanıyorum 6 aydır (2. kutuyu aldım) çok memnunum yani lens kalitesi çok yüksek düzeyde olmasa da bulanıklığı gideriyor yeterli :)
bu arada gözlerim 1.50-1.75 miyop ve ikisinede 1.50 kullanıyorum.
Biotrue solüsyon önerebilirim.
1 kişi bu mesajı beğendi.